37 doden en 351 gewonden gemeld de eerste dag van Thailand’s verkeersveiligheidscampagne

THAILAND:- De eerste dag van Thailand’s verkeersveiligheidscampagne, Seven-day Dangerous (7 วัน อันตราย), lijkt geen enkel verschil te hebben gemaakt, aangezien er 37 doden en 351 gewonden werden geregistreerd.  Snelheidsovertredingen en rijden onder invloed waren de meest voorkomende oorzaken van de ongevallen.

De verkeersveiligheidscampagne, bedoeld omm het aantal verkeersongevallen tijdens de nieuwjaarsvakantie te verminderen, begon gisteren wederom extreem en zal doorgaan tot 4 januari, traditioneel een tijd waarop Thaise mensen naar hun thuisprovincie reizen om hun families te ontmoeten.

De snelweg politie van Thailand meldde gisteren dat ze al meer dan 110.000 bekeuringen hadden uitgeschreven aan te hard rijdende automobilisten, nog voordat de campagne zelfs maar was begonnen.

Ondanks het enorme aantal verkeerscontroles op meer dan 3.700 plaatsen in het hele land, lijkt het aantal verkeersongevallen niet aan de verwachtingen te voldoen.  Vanmorgen zijn de ongevallenstatistieken voor de eerste dag van de campagne gelanceerd.  In het hele land werden meer dan 300 ongevallen gemeld, 351 mensen raakten gewond en 37 slachtoffers kwamen om het leven.

De provincie met de meeste verkeersongevallen is Lamphun in het noorden van Thailand.  De meeste doden vielen in de westelijke provincie Prachuap Khiri Khan en de meeste gewonden vielen in de zuidelijke provincie Surat Thani.

Uw nieuwsbeer zal aan het einde van de “Seven Dangerous Days 2023” aan een evaluatie reportage publiceren, tussentijdse vermeldingen laat ik achterwege, vanwege de trieste uitkomsten.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!