3 doden en 1.394 nieuwe Covid-gevallen boezemen uw nieuwsbeer angst aan

~IN DE RATS ZITTEN~
(Ergens bang voor zijn)

BANGKOK:- De Thaise regering bevestigde gisteren , maandag 19 april drie doden en 1.394 nieuwe Covid-19-infecties.  Het koninkrijk heeft nu 104 sterfgevallen door het coronavirus geregistreerd en 43.742 geïnfecteerde mensen sinds de pandemie in januari 2020 begon.  

Een lichtpunt …een heel klein lichtpuntje!
Het aantal zaken op maandag was beduidend lager dan het recordaantal van 1.767 nieuwe zaken op zondag.  In vergelijking met vorige week zijn de gevallen met ongeveer 12 procent toegenomen.  

Onder de dodelijke slachtoffers bevonden zich een 56-jarige man en twee vrouwen van respectievelijk 84 en 61 jaar.  De man werkte als ober in een uitgaansgelegenheid in Bangkok.  Hij testte zaterdag positief en stierf de volgende dag aan een beroerte.  Hij had een chronisch hoge bloeddruk.  

De 84-jarige vrouw woonde eveneens in Bangkok en leed aan hoge bloeddruk en hartaandoeningen.  Ze stierf vrijdag (16 april) aan nierfalen.  Ze was besmet door haar neef, die in een nachtclub werkte, en de infectie werd op 10 april bevestigd.  

De 61-jarige vrouw woonde in Prachuap Khiri Khan en at blijkbaar bij een Covid-19-patiënt.  Haar infectie werd op 10 april bevestigd.  Ze leed aan hoge bloeddruk en diabetes en is zondag overleden.  

Voorts meldde provinciale gezondheidsafdeling van Chonburi gisteren 98 nieuwe Covid-19-gevallen.  Hiervan waren er 49 in het Banglamung-district met de stad Pattaya, de stad Chonburi 24, Sri Racha 11, Ban Bueng 4 en Sattahip, Pan Thong en Bor Thaong met elk 2. 

Een nieuwe Covid19 uitbraak met 23 gevallen werd in Chonburi ontdekt. De autoriteiten doen een beroep op mensen die weer aan het werk gaan in Songkran om indien mogelijk twee weken thuis te werken.  Zo niet, eet dan niet samen met andere werknemers;  u moet beslist de preventieve maatregelen van Covid-19 op het werk volgen. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: AFP
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!