29-jarige man in Zuid Thailand gearresteerd voor mensenhandel

NARATHIWAT:- De afdeling misdaadbestrijding van de CSD in Thailand arresteerde in het district Su-ngai Kolok de 29-jarige Arnas Oo-ma voor het naar verluidt overmaken van lonen of het betalen van een mensensmokkelbende die betrokken was bij het smokkelen van Myanmarese arbeiders naar Thailand.

Op 6 september j.l. arresteerde de politie van Ban Map Ammarit in Chumphon een groep verdachten van mensenhandel die Myanmarese arbeiders het land in smokkelden.  Na een onderzoek ontdekte de politie dat de mensenhandelaars een internationale misdaadorganisatie waren, dus verzamelden agenten bewijsmateriaal en arresteerden een aantal mensenhandelaars op verdenking van witwassen of financiële hulp.

Uit het onderzoek bleek ook dat khun Arnas naar verluidt een van de leden van de mensenhandelbende was.  Hij zou lonen of betalingen hebben overgemaakt aan leden die de arbeiders smokkelden.

De politie spoorde hem op naar zijn schuilplaats in Narathiwat en pakte hem prompt op.

Arnas hield vol dat hij niets met de mensenhandelbende te maken had, maar gaf toe dat hij geld had overgemaakt aan de groep verdachten. Hij zei dat hij was ingehuurd door een Thaise agent die in Maleisië woonde voor 1.200 baht om 40.000 baht over te dragen aan de groep verdachten.  Hij beweerde niet te weten dat het geld met mensenhandel te maken had.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!