27 Birmezen en 5 Thaise reisagenten in Kanchanaburi gearresteerd.

~HET PAKTE AVERECHTS UIT~
(Helemaal verkeerd aflopen)

KANCHANABURI:- In het afgelopen weekend zijn 27 Birmezen en 5 agenten gearresteerd bij hun terugreis uit provincies met een groot aantal Covid19 infecties.  De Birmese arbeiders wilden terug naar Myanmar.  

De politie van Makam Tia, het plaatselijke gezondheidsbureau en andere gerelateerde functionarissen in de provincie Kanchanaburi hebben verdachten gearresteerd die de immigratiewet, B.E.  2522 uit 1979 overtraden. De arrestaties volgen ook de veiligheidsvoorschriften om de verspreiding van het virus te beperken.  

Het gezelschap bestond uit 15 vrouwen en 12 mannen, ook werden er 5 reisagenten gearresteerd met bewijsmateriaal, waaronder 5 auto’s die zijn gebruikt om de Birmese verdachten te vervoeren.  De verdachten werden gearresteerd in het district Dan Makam Tia.

De reisagenten hebben inmiddels toegegeven dat ze de Birmese verdachten uit veel gebieden hebben opgepikt, w.o. de kippenfabriek in de provincie Ratchaburi, het Thaise vakbondsbedrijf in het district Mahachai, de provincie Samut Sakhon, een bouwplaats in de provincie Nakhon Pathom en meer.  

Veel van de gearresteerden beweren dat ze vanuit Ratchaburi zijn gereisd met als doel de hoofdstad Kanchanaburi te bereiken.  Vanaf dat moment waren ze van plan om naar Myanmar te reizen.  De agenten zouden 200-5.000 Baht hebben ontvangen per persoon die ze bezorgden.

 De verdachten zijn na een gezondheidscheck overgebracht naar het politiebureau van Dan Makam Tia, in afwachting van vervolging.  

Het Thaise Khaosod News meldde dat de agenten toegaven dat alle Birmese arbeiders waren opgehaald van locaties waar het aantal gevallen van Covid-19 hoog is.  Dit is de eerste arrestatie van Birmese arbeiders in de provincie Kanchanaburi, waar de buitenlandse arbeiders terug naar Myanmar wilden reizen.  Meestal is het het tegenovergestelde waar ze Thailand illegaal zijn binnengekomen, normaal gesproken via natuurlijke doorgangen.  Naarmate het aantal Covid19 stijgt stijgt en de jacht op vaccins doorgaat, zijn vergelijkbare gevallen te verwachten, zo menen de Thaise autoriteiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Khaosod
Content: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: Khaosod.co 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!