2024 wordt het Chinese Jaar van de Draak: dit betekent dat voor U?

PATTAYA:- Hoewel we in Nederland op 1 januari het nieuwe jaar al inluiden, loopt de kalender in China net even anders. Volgens de Chinese kalender start het nieuwe jaar namelijk pas op 10 februari. Volgens de Chinese dierenriem staat 2024 in het teken van de Draak, maar wat betekent dat voor nu voor u?

Waar we in de westerse wereld kijken naar sterrenbeelden die gebaseerd zijn in uw geboortemaand, is dit in de Chinese dierenriem net even anders. Hier is het sterrenbeeld gebaseerd op het jaar waarin u geboren bent. 

De dieren in de riem zijn daarbij anders dan de dieren die wij kennen en elk sterrenbeeld komt eens in de twaalf jaar terug. De twaalf dieren zijn, in volgorde: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Het Chinees nieuwjaar start niet zoals bij ons op de eerste dag van de maand, maar op de dag dat de nieuwe maan verschijnt. Dat is dit jaar op 10 februari.

Jaar van de Draak
De Chinese horoscoop begint dit jaar dus met de Draak. Iedereen die in 2024 wordt geboren, krijgt dit sterrenbeeld. Ook mensen die in 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000 en 2012 geboren zijn, mogen zichzelf een Draak noemen. In het hele rijtje van de Chinese dierenriem is dit het enige mythische wezen, extra bijzonder dus. 

Volgens Cosmopolitan wordt de Draak vooral geassocieerd met voorspoed en succes. Volgens The Hindustan Times zijn het vaak natuurlijke leiders die sterk en charismatisch zijn. Ben u een Draak? Dan ben je vaak ook enthousiast, trots (soms misschien iets té) en succesvol. En wilde u nog doelen opstellen voor het nieuwe jaar? Begin daar maar snel mee, want niemand is zo goed in het nastreven hiervan als u, 

Kom maar op met die goede voornemens dus!

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!