2 Thaise mannen in Noordoost-Thailand gearresteerd voor het smokkelen van apen

UDON THANI:- Twee Thaise staatsburgers zijn gisteren gearresteerd in het Nong Han-district van Udon Thani toen ze probeerden 27 krabbenetende makaken over de grens naar Laos te smokkelen. Er wordt aangenomen dat de apen in restaurants terecht zouden zijn gekomen die daar exotisch vlees op tafel brengen.

Gealarmeerd door een divisie van het departement Natuurlijke Hulpbronnen en Milieucriminaliteit, afgekort het NRECD, hield de snelwegpolitie gisteren op snelweg nr. 2096 in het subdistrict Nong Mek van Udon Than een personenauto aan.

Bij het openen van de kofferbak vond de politie 27 verdoofde apen, vastgebonden en gepropt in netzakken. Een van hen was door verstikking al om het leven gekomen.

De twee mannen werden overgedragen aan het politiebureau van Nong Han op beschuldiging van het beschermen van dieren met de bedoeling ze te verkopen.

Generaal Watcharin Phusit, commandant bij het NRECD, zei dat zijn divisie een tip had gekregen dat een bende makaken uit de centrale regio en het zuiden van Thailand zou smokkelen om de apen aan restaurants in Laos te verkopen.

De 26 geredde apen zijn naar het wildreservaat Khon Kaen getransporteerd voor rehabilitatie voordat ze in het wild worden vrijgelaten.

Generaal Watcharin zei dat de NRECD-politie dit jaar twee eerdere pogingen verijdelde om makaken naar Laos te smokkelen.

Op 6 maart j.l. arresteerden het NRECD en de snelwegpolitie óók twee verdachten voor het smokkelen van 47 makaken. 

Vervolgens werd op 25 april een andere verdachte gearresteerd omdat hij probeerde 44 makaken naar Laos te smokkelen.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!