17 medewerkers van het provinciale ziekenhuis Samut Prakan door oneerlijke patiënt in isolatie geplaatst

~KLARE WIJN SCHENKEN~
(Eerlijk en duidelijk vertellen hoe de situatie in elkaar steekt)

SAMUT PRAKAN:- Het reeds overbelaste provinciale ziekenhuis Samut Prakan moest gisteren 17 medische stafleden in isolatie plaatsen nadat een patiënt oneerlijk was over de interactie met een met Covid-19 geïnfecteerde patiënt.  

De patiënt hield details achter over het in contact komen met een persoon bij wie de diagnose Coronavirus was gesteld.  Als gevolg hiervan kondigde het ziekenhuis de verplichte quarantaine aan van 17 medische stafleden die dicht bij de patiënt waren gekomen.  In totaal moesten 2 artsen, 6 medici en 9 verpleegkundigen worden gedegradeerd tot zelfisolatie en verwijderd uit de ziekenhuizen die al dun gespreid waren.

In een Facebook-bericht slechts 2 dagen geleden kondigde het ziekenhuis een ingrijpende vermindering van de diensten aan om de toename van Covid-19-infecties aan te pakken.  Ze kondigden aan dat ze niet langer patiënten van buiten de provincie Samut Prakan kunnen aannemen, en dat ze ook geen chirurgische ingrepen zullen uitvoeren die niet urgent zijn.  Ze adviseren dat alleen zwaar patiënten persoonlijk naar het ziekenhuis kunnen komen en bieden een postdienst met het postkantoor om medicijnen te sturen en recepten in te vullen.

De uitval van 17 medische stafleden – artsen, verpleegkundigen en medici – op zo’n cruciaal moment zal het ziekenhuis zwaar belasten, vooral als de Covid-19-infecties zich blijven verspreiden.  De provincie Samut Prakan meldde 27 lokale Covid-19-infecties plus 13 andere die vanuit andere provincies naar Samut zijn overgebracht, voor een totaal van alleen al vandaag 40 nieuwe Coronavirus-gevallen.

Het ziekenhuis herinnerde iedereen eraan dat het niet vrijgeven van informatie over uw Covid-19-infectie of contact met geïnfecteerde mensen of een risicovolle locatie kan worden vervolgd.  Overtreders kunnen worden gestraft met boetes tot 20.000 baht en mogelijke verdere juridische stappen.  

Het provinciale ziekenhuis deed verschillende verzoeken om waarheidsgetrouwheid op hun Facebook-pagina, waarbij ze benadrukten dat oneerlijkheid je eigen medische zorg schaadt, samen met de broodnodige medische staf, en alleen maar bijdraagt ​​aan de verspreiding van de derde golf van de Covid-19-pandemie in Thailand.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Mulyadi on Unsplash 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!