15 mannen in Thailand veroordeeld voor voetbal matching

~BOONTJE KOMT OM ZIJN LOONTJE~
(Iemand die zijn verdiende straf krijgt. 

BANGKOK:- De correctionele rechtbank in Bangkok heeft 15 mensen, waaronder acht voormalige Thaise Premier League-voetballers, veroordeeld tot één tot vijf jaar gevangenisstraf in een grote matchfixingzaak die in 2017 begon.

De misdaad betrof het meermaals betalen van steekpenningen door vijf mensen die wedden op voetbalwedstrijden in de Thaise Premier League.  Er werden steekpenningen betaald aan de spelers, een scheidsrechter en een assistent-scheidsrechter.

De beklaagden zouden in juli en september 2017 terechtstaan ​​in Ubon Ratchathani, Nakhon Ratchasima en Chonburi. 

Khun Thirachit Sitthisuk, een voormalig assistent-scheidsrechter, werd veroordeeld tot vijf jaar en veroordeeld tot het betalen van een boete van 2.000 baht.  Khun Choetsak Bunchu, een voormalig directeur van Sisaket FC, kreeg vier jaar en een boete van 2.500 baht.

De heren Phakphum Phannikun en Manit Setthapasit, werden beiden beschuldigd van het betalen van steekpenningen en kregen elk vier jaar gevangenisstraf en een boete van elk 2.000 baht.  De heren Wanlop Saman en Kittiphum Paphu-nga, die ook een voormalig bekende voetballer is, kregen elk twee jaar en een boete van 2.500 baht.

Khun Phummarin Khamruen, een voormalig FIFA-scheidsrechter, kreeg twee jaar, terwijl Wira Koetphutsa, een voormalig doelman, een jaar kreeg.  Seksan Chaothonglang, Sutthiphong Laophon, Suwitthaya Namsinglaek en Narong Wongthongkham, oud-voetballers, kregen elk twee jaar de tijd.

De anderen, te weten, de heren Thirachai Ngamcharoen, Thotsaphon Khamengkit en Ekkaphan Chandakon kregen elk een jaar de tijd om hun zonden te overdenken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!