14 karkassen van makaken gevonden bij een inval in huis in Centraal-Thailand 

CHA-AM:- Een recente inval in het district Cha-am, in de provincie Phetchaburi, resulteerde tot de ontdekking van 14 dode makaken en vijf andere in kratten, opgesloten zonder voedsel of één druppel water. De provinciale directeur van het natuurbeschermingsgebied, Khun Prawet Sunthornthai, leidde het natuurbeschermingsteam dat het huis naar aanleiding van een tip van een buurman in Ban Khao Mainual doorzochten.

De huiszoeking volgde op de arrestatie vorige week van zes leden van een bende die wilde dieren smokkelde in het hoofddistrict van Phetchaburi. De lokale politie ontdekte dat de bende langstaartmakaken aan het vangen was in de uitlopers van de  Khao Luang.

De agenten waren getuige van vier mannen en twee vrouwen die blaaspijpen gebruikten om de apen met verdovingspijltjes te vangen voordat ze hen arresteerden en daarbij meer dan 10 makaken van deze wreedheden wisten te redden. De politie nam ook drie voertuigen, 80 verdovingpijltjes, een zak met dierenvoer en andere spullen van de groep in beslag.

Tijdens het verhoor gaven de verdachten toe dat ze vanuit Sa Kaeo waren gereisd om makaken te vangen voor een klant die hen tussen de 1.000 en 2.000 baht voor elk dier zou betalen. Ze hielden vol dat ze de koper niet kenden en dat dit de eerste keer was dat ze een dergelijke criminaliteit deelnamen.

De politie beschuldigde de groep van samenzwering om zonder toestemming op wilde dieren te jagen, illegaal bezit van wilde dieren en illegale handel in wilde dieren, zo las ik in de 

In een aparte ontwikkeling heeft een departement van de marine en kustbronnen een campagne gelanceerd tegen het kopen of consumeren van papegaaivissen. Dit naar aanleiding van een klacht over de verkoop van vis in Talat Ngern Vijit, district Klong San in Bangkok. Er werden vijf winkels op de markt gevonden die dergelijke vissen te koop aanboden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: DailyNews.co.th

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!