110 Thaise immigratiepolitieagenten komen in de beklaagdenbank vanwege betrokkenheid bij uitreiken van valse visa

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise politie zal 110 immigratieambtenaren aanpakken die buitenlanders, waaronder Chinese criminelen, hebben geholpen om illegaal in Thailand te verblijven. Het plv.  hoofd van de nationale politie, luitenant-generaal Surachate Hakparn, verklaarde dat hij deze kwestie binnenkort zal melden aan zijn baas, korpschef van de nationale politie, generaal Damrongsak Kittiprapas.

De 110 immigratieambtenaren zitten in de problemen omdat ze naar verluidt buitenlanders hebben geholpen door hen studenten- en andere onjuiste visa af te geven, zei hij.  Hij beweerde ook dat de verdachten handtekeningen van provinciegouverneurs vervalsten en foto’s van arbeidsmigranten gebruikten.

“Deze acties zijn een schending van sectie 157 van het Wetboek van Strafrecht voor het plegen van overtredingen en sectie 149 voor het eisen van steekpenningen”, zei hij. 

Hij zei dat de twijfelachtige visa voornamelijk werden verleend in het noorden en noordoosten van 2020 tot 2022, en voegde eraan toe dat hoewel er geen onmiddellijk bewijs is dat de huidige hoofdcommandant van het immigratiebureau in verband brengt met deze zaak, er toch een zeer grondig onderzoek zal worden gestart.

Generaal Surachate zei ook dat 110 dolende officieren op een troepenmacht van 20.000 nog steeds erg laag is.  Hij zei echter dat de verdachten zowel hoge als lage politieagenten omvatten, waaronder drie hoge generaal van de nationale politie.

In november werd een landelijk onderzoek gestart nadat voormalig massagesalonmagnaat annex politicus Chuwit Kamolvisit informatie had verstrekt over vermeende Chinese triaden die in Thailand actief waren.

De tip leidde al snel tot een arrestatiebevel tegen de vermeende triade-koningin Chaiyanat Kornchayanant, alias “Tuhao” , een Chinees staatsburger die het staatsburgerschap verwierf door te trouwen met een hoge Thaise politieagente.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Diverse Thaise media 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!