šŸŽ„ | Thaise vrouw in Oost-Thailand de boot bij een online veiling ingegaan door op namaakgoud te bieden

CHONBURI:- In deze provinciehoofdstad deed zich een schokkende fraudezaak voor, dat nu aan het licht is gekomen via een virale TikTok-video. Een vrouw, wier identiteit anoniem blijft, kocht verschillende gouden voorwerpen op een online veiling en ontdekte tot haar schrik dat ze nep waren.

Het incident veroorzaakte niet alleen opschudding onder de getroffenen, maar wierp ook licht op de risicoā€™s van online veilingen. De vrouw, die in tranen was, meldde dat ze had geboden op een gouden armband en ketting die van 18-karaats goud zouden zijn gemaakt.

De verkoper die de veiling organiseerde, beweerde dat de items van echt goud waren gemaakt en van hoge kwaliteit waren. Hij verzekerde haar dat de armband in een winkel 20.000 tot 30.000 baht zou kunnen opbrengen, maar bood hem op een veiling aan voor slechts 6.999 baht.

Na ontvangst van de gouden voorwerpen bracht de vrouw ze naar een plaatselijke goudwinkel in Chonburi om de authenticiteit ervan te laten controleren. De winkeleigenaar, bekend als Namo en exploitant van het TikTok-account @namobanchangtongdaengso0, voerde een rƶntgenonderzoek uit en ontdekte dat de vermeende gouden armband van koper was gemaakt en eenvoudigweg verguld was.

Juwelier Namo uit Chonburi

Het collier bleek verguld zilver te zijn, dat slechts een marktwaarde had van 900 tot 1.200 baht. Er zat in geen grammetje goud aan de sieraden.

Namo, die de video van de oplichting op zijn TikTok-kanaal deelde, heeft er zijn missie van gemaakt om anderen te waarschuwen voor soortgelijke oplichting. De clip bereikte al snel een breed publiek en werd duizenden keren bekeken en gedeeld.

Klik HIER om videoclip te bekijken.

Veel mensen uitten in de reacties hun steun en dankbaarheid voor het onderwijs. De vrouw in kwestie verklaarde dat zij contact zou opnemen met de verkoper om terugbetaling aan te vragen.

Ze was verbijsterd dat de verkoper een gerenommeerd profiel had en schepte zelfs op over het hebben van een auto ter waarde van 40 miljoen baht. Ondanks zijn ogenschijnlijk betrouwbare houding werd ze nog steeds verraden.

Winkeleigenaar Namo adviseerde de vrouw om contact op te nemen met het Bureau van de Consumentenbeschermingsraad (OCPB) om de zwendel te melden en andere potentiƫle slachtoffers te beschermen.

Hij benadrukte dat veel mensen niet uit schaamte over dergelijke fraudegevallen praten, maar dat het belangrijk is om ze openbaar te maken om verdere incidenten te voorkomen.

Dit incident in Chonburi laat eens te meer zien hoe belangrijk het is om voorzichtig te zijn bij online veilingen en niet alleen te vertrouwen op wat verkopers zeggen. De bedrogen vrouw en de betrokken winkeleigenaar Namo geven een krachtig signaal af voor consumentenbescherming en fraudebewustzijn.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!