🎥 | Politie arresteert Cambodjaanse man voor de brand op “Secret Beach”van Pattaya 

PATTAYA:- De politie arresteerde gisteren een dakloze Cambodjaanse man op verdenking van het aansteken van een woedende brand op een zeer rustig strand in Pattaya, waarbij een schade werd aangericht van om en nabij de 300.000 baht.

Enkele dagen terug ontdekte een 41-jarige visser khun Teeraphat Iampinyo een woedende brand op het strand, dat meestal wordt gebruikt door vissers om vis te verkopen en uitrusting op te slaan.  Het strand ligt aan Soi Naklua 18, in de buurt van Wong Amat Beach.

De visser zei dat het vuur op vier verschillende plekken woedde, waardoor hij dacht dat het een brandstichting was.  Een getuige vertelde hem dat hij eerder ter plaatse twee daklozen had gezien.

Het vuur vernietigde 300.000 baht aan visuitrusting, zo beweerde khun Teeraphat, die nu niet meer kan gaan vissen om in zijn levensonderhoud te voorzien.  Een andere brand veroorzaakte schade aan het nabijgelegen Parody Art Museum.

De visser voegde eraan toe dat er in het gebied nog nooit eerder een brand was geweest.  Hij zei dat het een geluk was dat de brandweer snel ter plaatse was om verdere schade te voorkomen.  Niemand raakte gewond bij de brand.

Gisteren arresteerden agenten van het politiebureau van Pattaya de 30-jarige khun Ra, een Cambodjaanse staatsburger, die in het nabijgelegen bos woont, bewerend dat ze genoeg bewijs hebben om aan te nemen dat hij de brandstichter is, zo wist “Snelle Jelle” onze razende stadsreporter te vertellen.

Op de plaats van de brand in het museum lagen zwarte stenen bizar in een rij op de vloer.  In Ra’s rugzak vond de politie dezelfde soort stenen.  De politie vond ook drie aanstekers en een gasfles in de rugzak.

Enkele CCTV-beelden van de ingang van Wong Amat Beach en Parody Art Museum bevestigden Ra’s aanwezigheid ter plaatse op maandagavond.

Hoofdinspecteur van het politiebureau van Pattaya,Kolonel Thanapong Phothi vertelde dat zijn agenten niet zelfgenoegzaam zouden zijn bij het vervolgen van Ra om meer schade aan de gemeenschap te voorkomen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!