Zwart luipaard in het Kaeng Krachan National Park in centraal Thailand gespot

PRACHUAP KHIRI KHAN:+ Toeristen in het Kaeng Krachan National Park werden woensdag getrakteerd op een zeldzame waarneming van een zwart luipaard. Het prachtige wezen verscheen vlakbij de camping Ban Trang op de route naar Khao Phanon Thung, een zeldzaam moment dat door de gelukkige bezoekers op foto’s werd vastgelegd.

Khun Mongkol Thai Phakdi, het hoofd van Kaeng Krachan National Park, bevestigde de waarneming, die plaatsvond op 10 januari. Hij vertelde dat de foto’s zijn gemaakt door een groep vanuit een plaatselijk resort in het Kaeng Krachan-district, terwijl ze op weg waren naar Khao Phanon Thung, op ongeveer kilometerpaal 27.

Dit gebied ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van het centrum van Hua Hin.

De toeristen, die aanvankelijk bezorgd waren over de gezondheid van het luipaard vanwege zijn langzame, lethargische bewegingen, en meldden de ontmoeting onmiddellijk aan parkfunctionarissen. Bij beoordeling van de foto’s en video’s werd echter aangenomen dat het luipaard in goede gezondheid verkeerde.

Deskundigen zijn van mening dat het koude weer het dier mogelijk naar buiten heeft gelokt om te zonnebaden, wat erop wijst dat het dier een voederplaats in de buurt heeft en gewend is aan menselijke aanwezigheid.

Khun Mongkol benadrukte verder het belang van deze waarneming. In onderzoeken die tussen 2013 en 2023 in het onderzoeksgebied rond Khao Phanon Thung zijn uitgevoerd, zijn cameravallen gebruikt voor monitoring van wilde dieren en bevolkingsonderzoeken.

Uit deze onderzoeken blijkt dat het gebied, inclusief Ban Krang-Phanern Thung, de thuisbasis is van ongeveer tien luipaarden en zwarte luipaarden. Ontmoetingen met deze ongrijpbare dieren zijn zeldzaam en worden als een bijzondere gebeurtenis beschouwd voor bezoekers van het park.

Olleke Bolleke in Centraal Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!