Zorgwekkend | Politie krijgt het geweld in de stad Pattaya maar niet onder controle

PATTAYA:- Het probleem van niet-uitgelokte aanvallen op onschuldige mensen door lokale gangstertypes in Pattaya blijft een bron van zorg voor zowel inwoners als toeristen. Bij het laatste incident dienden de 41-jarige Sathit en zijn vriendin Aranya, een medewerker bij een geldwisselkantoor, aangifte bij de lokale politie nadat ze fysiek waren aangevallen door een groep taxichauffeurs in Walking Street in het zuiden van Pattaya.

Volgens Sathit vond de woordenwisseling plaats in de nacht van 28 oktober, toen hij zijn motorfiets aan de kant van de weg parkeerde en op zijn vriendin wachtte. Een groep taxichauffeurs benaderde hem en vroeg hem zijn motorfiets te verplaatsen omdat er een file stond. Hoewel hij zijn situatie uitlegde en even vroeg om te parkeren, vond een van de chauffeurs dit hinderlijk. 

Vervolgens volgde een fysieke aanval waarbij de aanvaller een klap uitdeelde en dreigde met lichamelijk letsel, waarbij hij de aanwezigheid van toeristen en lokale bewoners in het bekende toeristenoord negeerde. De aanvaller beweerde zelfs een groot mes te hebben.

Aanvankelijk aarzelde Sathit om de politie erbij te betrekken, maar hij veranderde zijn standpunt uit bezorgdheid over zijn veiligheid. Omdat hij nieuw is in de streek en zijn vriendin regelmatig moet ophalen, vreesde hij voor mogelijke represailles. Daarom besloot hij aangifte te doen bij de plaatselijke politie.

Luitenant-kolonel Tanapong Poti, hoofd van het politiebureau van Pattaya City, gaf opdracht tot een grondig onderzoek naar de zaak om de daders voor het gerecht te brengen.

Op het politiebureau verzoende één van de aanvallers, Pranat Ketthong, 48 jaar, zich met Sathit door de rol van zijn groep in het incident toe te geven en wangedrag toe te geven. Ze boden publiekelijk hun excuses aan voor hun daden en beloofden zich in de toekomst niet meer zo te zullen gedragen.

Ondanks de recente arrestaties zijn dergelijke incidenten in de regio Pattaya een bron van grote zorg. Lokale overheden staan ​​voor de uitdaging om de orde op populaire toeristische plekken te handhaven, de verkeersomstandigheden te verbeteren en de veiligheid van zowel inwoners als toeristen te waarborgen. 

De ongereguleerde parkeerpraktijken van motortaxichauffeurs en lokale taxicoöperaties blijven een belangrijk probleem dat dringend moet worden aangepakt.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!