Ziekenhuisdirecteur in Thailand mept een rokende patiënt in het ziekenhuis, maar toont geen berouw van het toegepaste geweld

BANGKOK:- Het Mongkutwattana-ziekenhuis tolereert onder geen beding het roken in het ziekenhuis, zo vertelde de directeur Khun Rienthong Naenna, en zegt dat verslaafden maar elders een behandeling moeten zoeken.

Directeur Rienthong Naenna van het Mongkutwattana-ziekenhuis, die woensdagochtend op controversiële wijze een 48-jarige patiënt sloeg, heeft zijn daden op Facebook toegelicht en geschreven dat hij de patiënt in kwestie uitschold omdat hij rookte in het toilet.

De man was één van de ruim dertig patiënten op de mannenafdeling van het ziekenhuis, zei hij, en voegde eraan toe dat hij had beloofd te stoppen met roken om voor zijn vrouw en drie kinderen te zorgen.

Khun Rienthong gaf toe dat zijn gewelduitbarsting niet de standaardmanier was om met rokers en drugsverslaafden in het ziekenhuis om te gaan.

“Iedereen die zichzelf er niet van kan weerhouden te roken of verdovende middelen te gebruiken, ga naar een ander ziekenhuis”, zo zei hij. 

Ook vroeg hij de bekende advocaat Rachapon Sirisakorn en de pers om contact op te nemen met de 48-jarige patiënt als zij geïnteresseerd zijn in vervolgonderzoek naar de zaak.

De advocaat plaatste op zijn Facebook dat geslagen worden wegens roken in een ziekenhuis geen praktijk is die kan worden getolereerd.

De directeur staat bekend dat hij er orthodoxe manieren op nahoudt, zo  is er een zaak bekend van een 14-jarige jongen die ook door de ziekenhuisdirecteur in het gezicht werd geslagen, en hem vervolgens beval naakt door het ziekenhuis liet lopen als straf voor roken in een toilet.

De moeder van de jongen diende in mei van dit jaar een klacht in bij de politie op het Thung Song Hong-station. Rienthong werd beschuldigd van fysieke mishandeling en vernedering.

De ziekenhuisdirecteur bezocht in juni het politiebureau om de beschuldigingen te erkennen en werd tijdelijk vrijgelaten omdat hij niet van plan was te proberen de beschuldigingen ongedaan te maken.

Olleke Bolleke in Pattaya

3 gedachten aan “Ziekenhuisdirecteur in Thailand mept een rokende patiënt in het ziekenhuis, maar toont geen berouw van het toegepaste geweld”

  1. Slaan is inderdaad niet de manier….maar misschien als je dagelijks met verslaafde werkt dan kan ik mij daar wel iets bij voorstellen dat het zou kunnen gebeuren …..verslaafde in een ziekenhuis opnemen is ook niet het juiste, daar zou eigenlijk een specialer kliniek voor moeten zijn met goede controle voor mensen die echt willen afkicken anders werkt het echt niet.

    1. Sietse, ben ik het helemaal mee eens, moet ook maar gelijk toegepast worden op die gemaskerde pro palestina gasten en die werkeloze xr gastjes op de autowegen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!