Zes Belgische toeristen door de Koninklijke Thaise Marine nadat ze op een eiland in Sattahip vast kwamen te zitten

SATTAHIP:- Naar verluidt zijn er zes Belgische toeristen gered nadat ze op een eiland in de buurt van Sattahip vast kwamen te zitten.

De Koninklijke Thaise Marine gevestigd in Sattahip werd verwittigd dat zes Belgische toeristen met drie zeer kleine bootjes de zee in waren gegaan en daar in de problemen waren geraakt.

Een van de boten kreeg een motorstoring en een andere boot begon water te lekken.  De overgebleven boot, was te klein  om alle zes naar het vasteland te varen, zodat de andere passagiers hun toevlucht op Koh Kram moesten zoeken, waar ze een radio gebruikten om hulp in te roepen.  

Koh Kram is een groot eiland dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor toeristen omdat het een natuurreservaat is en een broedplaats voor zeeschildpadden.

De marine schoot onmiddellijk te hulp en kwam tijdens een stevige wind, hoge golven in de volle duisternis op het eiland aan. Alle zes Belgische toeristen kwamen veilig terug aan wal en er werden geen gewonden gemeld, hoewel verschillende volgens de marine “geschokt” waren door de ervaring.

De toeristen, van wie de namen op verzoek werden achtergehouden, vertelde tegen “Snelle Jelle” onze razende reporter: “Wij zijn de Koninklijke Thaise Marine zeer erkentelijk voor hun hulp, zonder hen zouden weten wij niet wat er met ons zou zijn gebeurd.”

De Koninklijke Thaise Marine onderzoekt de exacte oorzaak van het incident.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!