Zeldzame nevelpanters in het oosten van Thailand gefotografeerd

CHACHOENGSAO:- Een familie van drie zeldzame nevelpanters werd onlangs opgemerkt door een cameraval in het Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary in het oosten van Thailand, dit maakte de parkbeheerder, Khun Weeraphong Korawat gisteren bekend.

De ingang van het Khao Ang Rue Nai wildreservaat in Chachoengsao

Het was de tweede waarneming van de zeldzame dieren in minder dan een maand, nadat half december vorig jaar een wilde kat op camera werd vastgelegd in de natuurcorridor Thap Lan in de provincie Prachinburi.

Hoewel nevelpanters (Neofelis nebulosa) enkele uiterlijke kenmerken gemeen hebben met tijgers, zijn ze geëvolueerd in duidelijk verschillende takken van de kattenfamilie. In tegenstelling tot tijgers, die tot het geslacht Panthera behoren, vallen nevelpanters onder het geslacht Neofelis.

Weeraphong zei dat nevelpanters onderscheidende kenmerken hebben met hun grote donkergrijze vlekken en onregelmatige vlekken en strepen die doen denken aan wolken.

Deze middelgrote katten zijn buitengewoon sluw en bijna waarneembaar, voegde hij eraan toe, omdat ze zich verstoppen en slapen in een boom, en ’s nachts op prooien kunnen jagen, zowel in de bomen als op de grond.

Hij voegde eraan toe dat deze laatste ontdekking het aantal waarnemingen van nevelpanters in de Thaise bossen in de afgelopen vier jaar op vijf heeft gebracht. Het is ook de eerste keer dat een hele familie nevelpanters op camera is vastgelegd, wat een teken is van de overvloed aan natuur die te vinden is in het Khao Ang Rue Nai-reservaat.

Volgens de Internationale Unie voor het behoud van de natuur worden nevelpanters helaas geclassificeerd als een kwetsbare soort, die met uitsterven wordt bedreigd, tenzij de omstandigheden die hun voortbestaan ​​en voortplanting bedreigen verbeteren. Ze worden beschermd onder de Wild Animal Conservation and Protection Act van 2019.

Het 1.078 vierkante kilometer grote Khao Ang Rue Nai-heiligdom loopt door het hart van de provincies Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi en Sa Kaeo.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!