Zeldzame gouden koningscobra in Chonburi gevangen en in de vrije natuur losgelaten

CHONBURI:- Gisteren werd er een enorme koningscobra in een woonwijk in Chonburi gevangen. Het beest schokte de bewoners niet alleen door zijn enorme omvang, maar ook door zijn zeldzame gouden kleur.

Een team van lokale slangenbehandelaars werd op de hoogte gebracht van de mogelijk gevaarlijke slang die werd gezien bij een huis in  Ban Bueng district van Chonburi. Toen ze bij het huis aankwamen, werden ze begroet door de radeloze huiseigenaar, die bevend van angst met zijn vinger naar het reptiel wees.

Het beest verstopte zich voor de zon onder een hoop oude golfplaten. 10 slangenexperts moesten de stapel omsingelen en langzaam de ijzeren platen verwijderen om de gouden slang te vinden die al gewaarschuwd was voor hun aanwezigheid en zich had opgerold om aan te vallen.

De slangenvangers gebruikten een zaklamp om de slang af te leiden en hielden hem vervolgens vast met een touw om zijn kop. Toen ze het maten, waren ze verbijsterd toen ze ontdekten dat het beest meer dan 4.34 meter lang was en 18 kilogram woog.

De gouden kleur van het gigantische dier is zeer zeldzaam, volgens het team van slangenbehandelaars. Het werd zorgvuldig in een zak gestopt en voor verder onderzoek naar een nabijgelegen opvangcentrum vervoerd voordat het uiteindelijk weer in een bos in de buurt zou worden vrijgelaten.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!