Zeer zware regenval, harde wind, hoge golven voor het zuiden van Thailand voorspeld 

BANGKOK:- Het Thais meteorologisch instituut heeft een weerwaarschuwing afgegeven en voorspelde dat een vrij sterk hogedrukgebied uit China sterke oostelijke en zuidoostelijke winden over het zuiden en de Golf van Thailand zal laten waaien.

Als gevolg daarvan zal het Zuiden van het land te maken krijgen met zeer zware regenval, harde wind en hoge golven op zee.

Ondertussen zal een actieve lagedrukcel nabij het noorden van het eiland Borneo verhuizen naar Maleisië en het lagere zuiden van Thailand.

Er wordt meer regen voorspeld in het zuiden met geïsoleerde zware tot zeer zware regenval in Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala, Narathiwat, Ranong, Phang-nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun.

Het instituut zei dat mensen in het zuiden moeten oppassen voor zware tot zeer zware regenval en waterophoping die plotselinge overstromingen en aardverschuivingen kunnen  veroorzaken.

Het zei ook dat windgolven in de Andamanse Zee en de Golf sterker zullen worden, ongeveer 1-2 meter hoger in de Andamanse Zee, 2 meter hoger in de bovenste Golf, 2-3 meter hoger in de lagere Golf en meer dan 3 meter hoog  tijdens onweersbuien.

De afdeling adviseerde mensen in deze kustgebieden op te passen voor een stormvloedkering.  Het waarschuwde alle schepen om voorzichtig te werk te gaan en uit de buurt te blijven van gebieden met onweersbuien, terwijl kleine boten in de Golf gedurende die periode aan land moeten blijven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!