Zal de heropening van Thailand wel of niet doorgaan, nu de Minister van gezondheid aan het twijfelen is geslagen

BANGKOK:- De minister van Volksgezondheid van Thailand, Khun Anutin Charnvirakul heeft gereageerd op opmerkingen van topmedici die de wijsheid van het heropenen van het land volgende maand in twijfel trekken.  De minister vertelde dat elke heropening het groene licht van het departement van ziektebestrijding nodig heeft, eraan toevoegend dat er nog niets is bevestigd.

“Niemand heeft gezegd dat het land in oktober weer opengaat, zo luidt een opmerkelijke uitspraak van deze “populaire” minister.

De Bangkok Post meldt a passant nog even fijntjes het feit dat premier Prayut Chan-o-cha in juni zei dat Thailand binnen 120 dagen weer open zou gaan voor gevaccineerde toeristen, maar dat mag de pret niet drukken. Ondertussen bevindt het land zich momenteel midden in een Covid-crisis, onderwijl zeggen sommige gezondheidsexperts dat de regering te gehaast is.  

Onderwijl liet Khun Anutin weten dat er rekening zal worden gehouden met hun mening bij het nemen van de definitieve beslissing.

“De zaak kan niet worden overhaast, aangezien informatie over de pandemische situatie en risico’s grondig moeten worden aangepakt.  We kunnen (de heropening) nog niet vaststellen omdat we wetenschappelijke informatie moeten onderzoeken en een beoordeling moeten maken.  Als we er niet klaar voor zijn, is de heropening niet mogelijk.  We moeten naar verschillende factoren kijken.”

Ondertussen staat de minister van toerisme begrijpelijkerwijs wat meer te popelen om de heropening door te laten gaan.  Deze minister, Khun Phiphat Ratchakitprakarn zegt dat meer dan 70% van de inwoners van Bangkok hun eerste dosis van een Covid19 vaccin heeft gekregen.  38% heeft beide ontvangen.  

De gouverneur van Bangkok, Aswin Kwanmuang, zegt dat de hoofdstad op 17 oktober klaar moet zijn om weer open te gaan, aangezien hij verwacht dat 70% van de inwoners tegen die tijd volledig is ingeënt.  Alle 50 districten van de hoofdstad zullen worden opgenomen in het heropeningsplan, inclusief Din Daeng en Huay Kwang, ondanks dat ze Covid-19-clusters hebben, aangezien Phiphat zegt dat de situatie tegen die tijd onder controle zal zijn.

Echter, Khun Thira Woratanarat van de Faculteit der Geneeskunde van de Chulalongkorn Universiteit heeft zo zijn twijfels.  Hij blijft waarschuwen voor heropening van het land en zegt dat de infecties hoog blijven en dat gevaccineerde buitenlandse toeristen het virus nog steeds kunnen binnenbrengen of zelfs oplopen tijdens hun vakantie in Thailand

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: p 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “Zal de heropening van Thailand wel of niet doorgaan, nu de Minister van gezondheid aan het twijfelen is geslagen”

  1. Nu ja als de bevolking niet ziek wordt of sterft van covid dan gaan ze wel sterven van de honger, depressie, of zelfmoord
    Arme mensen wij proberen te helpen maar ja dat is een druppel in de zee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!