Winkeliers die snel tests te duur verkopen riskeren gevangenisstraf, zo waarschuwt het ministerie van Handel

BANGKOK:- Het ministerie van Handel zegt dat het werkt aan het vaststellen van een standaardprijs voor Covid19 snel antigeentestkits (ATK’s) om te voorkomen dat winkeliers het te gortig maken met de verkoopprijs.

Winkeliers die zich niet aan de prijsafspraken houden, riskeren gevangenisstraf, zo waarschuwt het ministerie van Handel

De commissie voor de prijs van goederen en diensten van het ministerie zal een marktonderzoek uitvoeren om de prijzen in winkels te vergelijken met de door de fabrikant aanbevolen detailhandelsprijzen”, aldus de secretaris van het ministerie, Khun Boonyarit Kalayanamit, die ook voorzitter is van de commissie.

“We zullen de geschikte standaardprijs van ATK’s zo snel mogelijk op de website van het Department of Internal Trade plaatsen”, zei hij vrijdag.

Khun Boonyarit legde uit dat 34 merken van ATK zich tot nu toe hebben geregistreerd bij het Ministerie van Volksgezondheid om hun producten in Thailand te verkopen.  Slechts 10 fabrikanten hebben echter informatie over de kosten en de aanbevolen verkoopprijs ingediend bij het Department of Internal Trade.

De ingediende verkoopprijzen variëren van 250 tot 350 baht, zo vertelde khun Boonyarit.

“Als u detailhandelaren vindt die tegen een hogere prijs verkopen, neem dan contact op met de hotline van het Department of Internal Trade op 1569″, zei hij, terwijl hij waarschuwde dat detailhandelaren die de prijzen opdrijven 7 jaar gevangenisstraf en/of een boete van 140.000 baht krijgen.

De vergadering van de prijs van goederen en diensten op vrijdag meldde dat 10 online retailers zijn gearresteerd voor de verkoop van Fah Talai Jone (Andrographis paniculata) voor 345 baht tot 450 baht per fles van 60 tabletten – ruim boven de door het Department of Internal Trade voorgestelde prijs van 80 baht.

Ondertussen is een eigenaar van een apotheek in Bangkok gearresteerd voor het verkopen van ATK’s voor 450 baht per stuk – 100 baht hoger dan de door de fabrikant aanbevolen prijs van 350 baht.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 

Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!