Wetenschappers onderzoeken karkas van gigantische witte walvis gevonden, welke drijvend in Golf van Thailand is aangetroffen

~DE TOL DER NATUUR BETALEN~
(Sterven)

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Een 10 meter lang karkas van een Brydes-walvis welke drijvend voor het eiland Koh Talu in de provincie Prachuap Khiri Khan werd aangetroffen, is uit zee gehaald en voor onderzoek opgestuurd.

De dode walvis werd woensdag geborgen door functionarissen van het Ao Siam National Park.

Het karkas was wit gebleekt door de zon, wat aangeeft dat het gigantische zoogdier ongeveer zeven dagen geleden stierf.

“We hebben het karkas naar de kust gesleept zodat ambtenaren van het Marine and Coastal Resources Research and Development Center een autopsie kunnen uitvoeren”, zei een parkfunctionaris.

De Bryde’s walvis is een baleinwalvis of filtervoeder.  Het behoort tot dezelfde groep als bultruggen en blauwe vinvissen.

Bryde’s walvissen verschijnen meestal afzonderlijk of in paren, en soms in losse groepen van maximaal 20 dieren rond voedselgebieden.  Ze worden het vaakst gezien van de 22 soorten dolfijnen en walvissen die in de Thaise wateren leven.

Verder kan ik u vertellen dat de Bryde’s walvis vermeld staat  in bijlage II van het Verdrag inzake de bescherming van trekkende wilde diersoorten.  Het heeft een ongunstige staat van instandhouding en zou “aanzienlijk profiteren van internationale samenwerking georganiseerd door op maat gemaakte overeenkomsten”.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!