Wereldwijde hackgroep in Oost-Thailand ontmanteld tijdens gezamenlijke operatie tussen Thailand en de VS

PATTAYA:- Tijdens een mondiaal optreden is een toonaangevende cybercriminaliteitsorganisatie, beschreven als de meest geavanceerde hackgroep ter wereld, met succes opgerold. Deze overwinning is het resultaat van een onvermoeibare gecombineerde operatie tussen Thaise en Amerikaanse veiligheidsdiensten.

De operatie, georkestreerd door de FBI en de Thaise sectie criminaliteitsbestrijding technologie (TCSD), resulteerde in de arrestatie van drie topleden van het internationale cybercriminaliteitssyndicaat. De gevolgen van de arrestaties zullen, zoals nog nooit eerder gezien, een aanzienlijke impact hebben op de mondiale cybercriminaliteitsactiviteiten.

Het syndicaat voerde uitgebreide illegale activiteiten uit, waaronder ongeoorloofde systeemtoegang, diefstal van vertrouwelijke informatie en fraude met cryptocurrency over de grenzen heen, wat grote schade aanrichtte in de mondiale digitale economie. De gearresteerde personen worden nu geconfronteerd met ernstige aanklachten op grond van de computercriminaliteitswet, die voor elke aanklacht neer kunnen komen op een gevangenisstraf van tien jaar.

Agenten doorzochten een huis in het district Banglamung, in de provincie Chonburi, en drie condominiumkamers in Na Jomtien. Ze vonden 7,5 miljoen baht aan contant geld, zowel Thaise als buitenlandse valuta, 13 luxe horloges waaronder 3 Audemars Piguet-horloges ter waarde van meer dan 30 miljoen baht, en 23 sieraden ter waarde van meer dan 50 miljoen baht.

Door de kop van deze cybercriminaliteitsslang te arresteren hopen de autoriteiten de groei en verspreiding van soortgelijke syndicaten aanzienlijk te vertragen.

De samenwerking kwam voort uit een verzoek van de VS om cybercriminele activiteiten te bestrijden, waarbij de nadruk lag op de Chinese staatsburger Wang Yunhe en zijn bende. 

Ze worden beschuldigd van het plegen van onlinefraude op nationaal niveau, het beschadigen van beschermde computersystemen, het plegen van elektronische-communicatiefraude en het witwassen van geld in de VS.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: ข้าวสด.ดอทคอม

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!