Weer rijdt er een motorrijder in een slecht verlicht bouwgat in Pattaya 

PATTAYA:- In een nooit eindigend verhaal van onvoltooide wegwerkzaamheden in Pattaya die een bedreiging vormden voor weggebruikers, leidde de nalatigheid van een aannemer gisteren, 30 juni, tot een motorongeluk toen een berijder in een afgebakend bouwgat reed en zichzelf verwondde. Herhaalde incidenten hebben de lokale bevolking gefrustreerd.

Gisteravond om 20.30 uur ontving de Sawang Boriboon reddingsdienst een melding van een motorongeluk waarbij een bouwgat betrokken was op Phatthanakan Road in het tambon Nongprue. 

Bij aankomst ontdekte reddingspersoneel de gewonde vrouw, de 28-jarige Natthacha, die er wel was ingeslaagd zelf uit het gat te klimmen. Er werd eerste hulp verleend voordat ze voor verdere behandeling naar het Bang Lamung-ziekenhuis werd vervoerd.

De scène onthulde een rode Yamaha-motorfiets die gedeeltelijk met zijn hoofd in het constructiegat was ondergedompeld. Hoewel een plastic lint de bouwplaats markeerde waren er geen waarschuwingslichten aangebracht.  Het gebied, bekend om zijn slechte verlichting, verergerde het gevaar.

De lokale bevolking heeft haar zorgen geuit en merkte op dat dit geen op zichzelf staand incident is. Ze hebben herhaaldelijk contact opgenomen met stadsfunctionarissen, maar er zijn geen effectieve maatregelen genomen om de situatie recht te zetten, wat op deze specifieke plek tot frequente ongelukken heeft geleid.

Khun Natthacha, de ongelukkige motorrijdster, legde uit dat ze op weg was om zeevruchten te bezorgen in Pattaya toen het ongeval plaatsvond. De combinatie van lichte regen en de donkere wegomstandigheden maakte het moeilijk om het bouwgat te zien. Door het ontbreken van waarschuwingslichten kwam ze in botsing met een barricade, waardoor haar motorfiets de controle verloor en in het gat viel.

De politie van Pattaya heeft beloofd samen te werken met relevante instanties om de gevaarlijke omstandigheden aan te pakken door duidelijke bouwwaarschuwingslichten te installeren en de veiligheid van weggebruikers te garanderen, zo stond in het Thaise KhaoSod gepubliceerd.

De lokale frustratie blijft toenemen omdat bewoners de noodzaak benadrukken van snelle en effectieve actie om verdere ongelukken te voorkomen. De herhaalde incidenten op deze locatie benadrukken de urgentie van betere veiligheidsmaatregelen en responsief bestuur.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Weer rijdt er een motorrijder in een slecht verlicht bouwgat in Pattaya ”

  1. Het is en blijft Thailand, als ik een paar takken op de weg zie rij ik daar ruim omheen
    Gevaren driehoek???
    nooit van gehoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!