Wat mag u niet meenemen voor uw vakantie naar Thailand

THAILAND:- Als u zich voorbereidt op een avontuur in het Land van de Glimlach, heb je waarschijnlijk je inpaklijst al klaar . Maar voordat u uw koffer dichtritst, moet u zich eerst informeren over de douaneregels in Thailand. Wij willen toch niet dat u voor onaangename verrassingen komt te staan ​​op de luchthaven? Daarom hierbij een opsomming van wat er qua bagage niet mag in Thailand.

Thailand neemt zijn douanevoorschriften serieus, en er zijn bepaalde artikelen die ten strengste verboden zijn om het land binnen te komen of te verlaten.

Volgens artikel 27 van de Douanewet 1926 en verschillende amendementen zijn dit de items die absoluut verboden zijn in te voeren:
* Obscene voorwerpen/​literatuur/​afbeeldingen: De invoer van obscene materialen in Thailand is ten strengste verboden.
* Obscene literatuur en pornografisch materiaal: Ja, dit omvat expliciete tijdschriften en dvd’s.
* Goederen met een ongepast ontwerp van de Thaise vlag: (Respecteer altijd de nationale vlag en gebruik deze niet op ongepaste wijze).
* Drugs: Thailand heeft een nultolerantiebeleid ten aanzien van drugs. Zelfs als u een doktersrecept heeft, is de invoer van medicijnen zoals opium, cocaïne, morfine, heroïne en andere een groot probleem.
* Vals geld, waardepapieren of munten: Valsmunterij is hier een zeer ernstig misdrijf. 
* Valse koninklijke zegels/officiële zegels: Ook het vervalsen van officiële zegels is strafbaar.
* Goederen die inbreuk maken op intellectueel eigendom: Als het illegale muziek, films, software of inbreuk op handelsmerken betreft, laat het thuis.

In hetzelfde artikel van de Douanewet van 1926 heeft het Ministerie van Handel de bevoegdheid om bepaalde categorieën goederen te bepalen die aan importcontrole onderworpen zijn. Deze controles nemen meestal de vorm aan van licenties of officiële toestemming.

Om douane-inklaring te verkrijgen voor de volgende artikelen in Thailand, moet u goedkeuring verkrijgen van specifieke overheidsinstanties:
* Het Ministerie van Schone Kunsten is verantwoordelijk voor Boeddhabeelden, kunstvoorwerpen en antiek.
* De nationale politie houdt toezicht op vuurwapens, hun onderdelen en munitie.
* Het Post- en Telegraafkantoor regelt radio’s en telecommunicatieapparatuur.
* De voedsel en medicijn administratie is verantwoordelijk voor medicijnen en chemische producten.
* Het ministerie van Landbouw beheert de gewassen en plantmaterialen.
* Het veedepartement houdt toezicht op levende dieren en dierlijke producten.
* Het Ministerie van Industrie is het aanspreekpunt als u voertuigonderdelen wilt meenemen.
* De belastingdienst beheert sigaretten, tabak en alcoholische dranken.

Mag je vreemde valuta meenemen naar Thailand?
Als het om contant geld gaat, zijn er een paar eenvoudige regels die u moet volgen. U kunt zonder grote problemen vreemde valuta naar Thailand meenemen, maar als het meer dan 20.000 dollar of het equivalent daarvan bedraagt, moet u dit aangeven bij de douanebeambte. Voor overboekingen boven dit bedrag is tevens een valutatransactieformulier vereist.

Thaise Baht uit Thailand halen wordt iets ingewikkelder. Als u naar een buurland reist, kunt u zonder toestemming tot 500.000 Baht meenemen. U heeft echter ook toestemming nodig van een geautoriseerde bank. Vergeet niet om deze toestemming aan een douanebeambte te tonen wanneer u het Koninkrijk Thailand verlaat.

Mag ik e-sigaretten meenemen naar Thailand?
Sinds 2014 zijn alle vormen van e-sigaretten illegaal in Thailand en is de import, het bezit en de verkoop van e-sigaretten en aanverwante vloeistoffen ten strengste verboden. Veel mensen, vooral buitenlanders, die Thailand bezoeken, zijn zich niet bewust van deze regeling. Het meenemen van uw e-sigaret kan resulteren in inbeslagname, boetes en zelfs 5 tot 10 jaar gevangenisstraf, afhankelijk van waar u ermee wordt betrapt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt duidelijk: e-sigaretten, e-liquids en shisha zijn niet toegestaan ​​in Thailand. Het meenemen van deze spullen kan resulteren in inbeslagname, zware boetes of tot tien jaar gevangenisstraf als hij schuldig wordt bevonden. Bovendien is het verkopen of aanbieden van deze artikelen ook illegaal en kan dit resulteren in zware boetes of maximaal vijf jaar gevangenisstraf. Om mogelijke juridische problemen te voorkomen, is het daarom beter om uw vape-apparatuur thuis te laten.

Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “Wat mag u niet meenemen voor uw vakantie naar Thailand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!