Wat gebeurde er ’s nachts in de cellen van gedetineerde anti-regering’s activisten.

~HET DAGLICHT NIET KUNNEN VERDRAGEN~
(Iets wordt stiekem of oneerlijk gedaan)

BANGKOK:- De Thaise mensenrechtenadvocaat tevens prominent pro-democratie-activist, Khun Anon Nampa heeft de strafrechtbank gevraagd onderzoek te doen naar pogingen om twee gearresteerde activisten ’s nachts vanuit hun cel in de gevangenis van Bangkok te halen.

Volgens Anon heeft een groep niet-geïdentificeerde mannen, gewapend met gummiknuppels, deze week driemaal geprobeerd de twee activisten uit hun cel te halen met het argument dat ze zouden worden meegenomen voor een Covid-19-test.  

De laatste poging zou midden in de nacht om 02.00 uur hebben plaatsgevonden.  Anon heeft de strafrechtbank aangeschreven om de zaak te onderzoeken.  De advocaat die de gedetineerde pro-democratische activisten vertegenwoordigt, is van plan een verzoekschrift in te dienen bij minister van Justitie Somsak Thepsuthin en de gevangenisadministratie om zijn cliënten te beschermen.  

De minister van Justitie, Khun Somsak Thepsuthin, vertelde gisteravond in het tv-programma “Inside Thailand” dat bewuste groep de twee activisten alleen wilden testen op Covid-19 omdat ze worden overgebracht van de Thonburi-gevangenis naar de gevangenis van Bangkok gebracht zouden worden. Waarom dat midden in de nacht moest gebeuren, liet de minister in het midden.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: TV programma Inside Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!