Warenwet Thailand waarschuwt voor het gevaarlijke voedingssupplement “Hulx” van Organics Innovations Co 

NAKHON PATHOM:-  De Thaise warenwet bekend als het FDA, heeft een dringende waarschuwing afgegeven over het voedingssupplement “Hulx”, dat door Organics Innovations Co in het hoofddistrict van Nakhon Pathom wordt vervaardigd. Volgens de FDA bevat het product sildenafil, een voorgeschreven medicijn dat aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

In een bericht op haar Facebook-pagina toonde de FDA donderdag een foto van het product in kwestie en waarschuwde consumenten voor de mogelijk fatale bijwerkingen van het medicijn. ​Hulx wordt op de markt gebracht als ondersteuning voor mannen met erectieproblemen, maar de capsules bevatten sildenafil, het hoofdingrediënt in seksuele versterkers zoals Viagra.

Dit ingrediënt mag niet in voedingssupplementen worden gebruikt en is alleen op doktersrecept verkrijgbaar. De FDA maakte bekend dat zij het product had goedgekeurd via de officiële line-account van het bedrijf Dr. Jel die het middel verder ontwikkeld heeft, stuurde het ter beoordeling naar het Departement Medische Wetenschappen.

Uit de tests bleek dat Hulx sildenafil bevatte. Op de website van dr. Jel werd echter ten onrechte beweerd dat het product ‘geen bijwerkingen’ had. Sildenafil kan ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder hoofdpijn, gezichtsstoornissen, hypotensie, hartaanval, oculaire hypertensie en gehoorverlies. In extreme gevallen kunnen deze bijwerkingen fataal zijn.

De FDA waarschuwt daarom krachtig tegen het gebruik van het product.

Het bedrijf dr. Jel Organics en Organics Innovations Co, die achter het product zitten, hebben nog geen verklaring afgegeven over de beschuldigingen. Het valt nog te bezien hoe zij zullen reageren op de onderzoeksresultaten en juridische stappen van de FDA.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!