Waarschuwing voor strandliefhebbers in Thailand: de giftige blauwe draken-zeeslak is in Phuket gespot

PHUKET:- Een zeewetenschapper waarschuwde de strandaanbidders dat ze zich bewust moesten zijn van een giftige blauwe draak-zeeslak die deze week als gevolg van de recente sterke wind aanspoelde op Karon Beach in Phuket.

De Facebook-pagina van Monsoongabage Thailand deelde vandaag foto’s en video’s van de blauwe drakenzeeslak en drong er bij een mariene wetenschapper en docent van de Kasetsart Universiteit, Thon Thamromgnawasawat, op aan om informatie en essentiële waarschuwingen aan het publiek te verstrekken.

Khun Thon schreef het volgende:
“De zeeslak in kwestie behoort tot de soort Glaucus atlanticus. Ze leven in het midden van het zeewater en worden vaak ver op zee aangetroffen. Het is een zeldzaamheid om ze langs de kustlijn tegen te komen. De krachtige golven en wind drijven ze waarschijnlijk naar de kust. Ze eten kwallen, een Portugees oorlogsschip, en absorberen de steekcellen van kwallen in hun eigen lichaam, wat resulteert in extreem sterk gif.

Thon gaf suggesties voor degenen die per ongeluk het zeedier hadden aangeraakt:
“We zagen de blauwe draken zelden in Thailand. Als je ze hebt gevonden, raak ze dan niet aan. Als je ze per ongeluk aanraakt, maak dan de aangetaste lichaamsdelen schoon met azijn.”

Volgens het nieuws dat in ThaiRath verscheen, wordt de blauwe drakenzeeslak prominent aangetroffen in de gematigde wateren van Australië, de kustgebieden van Zuid-Afrika en verschillende delen van Europa. Het lijkt op een draak met zes felblauwe vleugels. Deze wezens zijn doorgaans ongeveer 2,5  tot 4 centimeter groot. Het is een agressief dier en valt alle indringers onmiddellijk aan.

Het gif heeft een direct effect op het zenuwstelsel, de hartfunctie en de huidcellen. Slachtoffers van de steek melden gevoelens van intense hitte en pijn rond de wondplaats, vergezeld van duizeligheid en hoofdpijn. Het gif kan in het uiterste geval ook dodelijk zijn.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: ThaiRath 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!