Voormalig burgemeester van Pattaya vrijgesproken van juridische aanklachten met betrekking tot Waterfront debacle

PATTAYA:- Het Thaise Strafhof voor Corruptie en Wangedrag in Regio 2 heeft de vrijspraak uitgesproken van de voormalige Thaise minister van Cultuur en burgemeester van  Pattaya, Khun Ittipol Khunpluem, samen met negen medewerkers, in een zaak betreffende de vermeende afgifte van een onwettige bouwvergunning.

Lees ook> https://ollekebolleke.info/ex-minister-van-cultuur-kiest-eieren-voor-zijn-geld-en-komt-terug-uit-cambodja-voor-de-aanklachten-in-het-waterfront-debacle-in-pattaya/

De vergunning in kwestie had betrekking op de ontwikkeling van het condominium Waterfront Suites & Residences, een project gelegen aan de voet van de Phra Tamnak-heuvel in de Pattaya. Het project is ongelooflijk controversieel en loopt al jaren vast als gevolg van vele juridische gevechten, zoals we hier meldden.

De aanklacht, die dateert uit 2008, tijdens Ittipols burgemeestersperiode in Pattaya, werd ingetrokken nadat de rechtbank had erkend dat de verjaringstermijn van vijftien jaar was verstreken vanaf september 15.

De conclusie van de zaak komt na het korte vertrek van Ittipol naar Cambodja op 5 september 2023, nadat het bureau van de procureur-generaal een gerechtelijke procedure had gestart. Ittipols terugkeer naar Thailand op 9 oktober 2023 betekende het einde van zijn afwezigheid van een maand.

Hij was gearresteerd bij zijn terugkeer op Suvarnabhumi Airport zoals uw nieuwsbeer eerder rapporteerde.

De vrijspraak van de voormalige burgemeester in de zaak zal echter zeker geen einde maken aan de aanhoudende juridische strijd rond het project zelf. De burgemeester heeft voortdurend zijn onschuld verklaard.

Olleke Bolleke in Pattaya 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!