Voormalig 100 jarige Thaise schoonheidskoningin kreeg gisteren haar Covid19 vaccinatie

~BIJ LEVEN EN WELZIJN~
(Als onze Lieve Heer het wilt)

BANGKOK:- Een 100-jarige voormalige schoonheidskoningin kreeg gisteren de AstraZeneca-prik in het Theptarin-ziekenhuis in Bangkok, zo onthulde de Facebook-pagina van Dara Papayon (Movie Stars) deze week.

Khun Wanee Somprasong, voormalig Miss Siam, kreeg het AstraZeneca-vaccin toegediend en één van de oudere Thaise burgers die in Bangkok werden ingeënt.

Ze had in 1935 de schoonheidswedstrijd “Nangsao Siam” (Miss Siam) gewonnen. De Nasao Siam werd voor het eerst gehouden in 1934, na de Siamese Revolutie in 1932, als onderdeel van de viering van de Grondwet in Thailand.  In 1939 werd de naam van de wedstrijd veranderd in “Nangsao Thai” (Miss Thailand) toen Siam dat jaar werd omgedoopt tot Thailand.

Sindsdien wordt de wedstrijd jaarlijks georganiseerd.  Wanee was de tweede winnaar van de wedstrijd. Khun Kanya Tiansawang won het inaugurele evenement in 1934.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!