Volgens onderzoek geven Amerikaanse toeristen meer geld uit in Thailand dan Europeanen

BANGKOK:- Dat de wereld in Thailand om de duit en de fluit draait is inmiddels algemeen bekend, zeker nu uit een onderzoek van de Toerisme Raad van Thailand, het TCT, is gebleken dat Amerikaanse toeristen in Thailand gemiddeld meer geld uitgeven dan de Europese toeristen.

Het TCT ondervroeg 200 westerse toeristen over hun vakantiebestedingspatroon in het vierde kwartaal van vorig jaar.

Bij elke trip naar het koninkrijk geven Amerikanen aan dat ze gemiddeld 96.269 baht per persoon (€ 2675.-) uitgaven en Europeanen zeggen dat ze 90.038 baht (€ 2487.-) uitgeven

Bovendien blijven Amerikanen meestal langer, gemiddeld 15 dagen, en Europeanen gemiddeld 13 dagen.

Toeristen uit de VS besteden 2.000-3.000 baht per nacht aan accommodatie, terwijl Europese reizigers gemiddeld 1.000-2.000 uitgeven.

Natuurlijk is het mogelijk om met een kleiner budget te gaan backpacken en door Thailand te reizen door in hostels te verblijven, streetfood te eten en bussen/treinen te nemen in plaats van in eigen land te vliegen.

Toeristen geven dit hoogseizoen mogelijk meer geld uit dan normaal, aangezien Thailand toeristen een langer verblijf in het koninkrijk toestaat.

Thailand verleent tot eind maart 45 dagen visumvrij verblijf (visumvrijstelling) aan toeristen uit 64 landen en 30 dagen verblijf voor visumhouders uit 19 landen.  De verblijven werden verlengd van respectievelijk 30 en 15 dagen.

Toen de regeling werd ingevoerd, verwachtte de toeristische autoriteit van Thailand, het TAT, dat de gemiddelde toerist dankzij de verlengingen vijf dagen langer in het koninkrijk zou blijven.

Als de gemiddelde toerist 4000 – 5000 baht per dag in Thailand uitgeeft, zouden ze 20.000 baht extra in de economie pompen dan ze normaal zouden doen door langer te blijven, aldus het TAT.

Hoewel toeristen misschien het budget van hun besteedbare geld moeten verlagen, gezien de exorbitante kosten van vliegtickets over de hele wereld op dit moment.

De kosten van vluchten zijn duur in 2023 vanwege de grote vraag na de pandemie, inflatie en hoge brandstofprijzen. De toeristen staan ​​op het punt om weer te reizen, maar de vluchtfrequentie is nog lang niet in de buurt van pre-pandemische niveaus en tickets zijn prijzig.

In een andere poging om meer inkomsten uit toeristen te genereren, zal Thailand dit jaar gaan beginnen met het invoeren van toeristenbelasting voor alle buitenlandse aankomsten.

De ‘toeristenbelasting’ kost 300 baht voor toeristen die per vliegtuig in Thailand aankomen en 150 baht voor aankomsten over land/zee.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!