Volgens een laatste landelijke enquête zou bijna 57% van de Thais tegen het serveren van drank in restaurants zijn

BANGKOK:- Ongeveer 56,8 procent van de Thais is het niet eens met het besluit van de regering om restaurants in 17 “blauwe zone”-provincies toe te staan ​​om alcoholische dranken aan klanten te schenken, zo blijkt uit een recentelijke gehouden enquête.

Het groene licht van de regering, te midden van een versoepeling van de Covid19 situatie, is bedoeld om het toerisme te bevorderen en bedrijven te helpen weer op de been te komen.  Zeventien provincies zijn vanaf 1 november heropend voor buitenlandse bezoekers die bij aankomst in het land volledig zijn ingeënt en negatief testen.

Uit de Anamai-enquête, uitgevoerd door het ministerie van Volksgezondheid van 1 tot 14 november onder 2.823 mensen, is gebleken dat 56,8 procent van de respondenten het niet eens is met het besluit dat restaurants alcohol mogen schenken.

Van degenen die het er niet mee eens zijn, zei 86,6 procent dat een dergelijke stap een piek in infecties zou kunnen veroorzaken en tot nieuwe clustergevallen zou kunnen leiden, terwijl 56,3 procent van mening was dat de maatregelen die restaurants moeten volgen niet streng genoeg zijn om te voorkomen dat het virus zich verspreidt.  En 53,8 procent zei dat ze niet geloofden dat bedrijfseigenaren zich strikt zouden houden aan de maatregelen voor ziektebestrijding.

Van degenen die het met de maatregel eens zijn, zei 86,6 procent dat de verhuizing de economie zou helpen stimuleren, 61,4 procent geloofde dat het de werkgelegenheid zou bevorderen en 22 procent was van mening dat het toerisme zou bevorderen en bezoekers een plek zou bieden om ’s nachts rond te hangen.

Uit de peiling bleek ook dat 70,7 procent van de respondenten wilde dat restaurants die alcoholische dranken schenken voldoen aan de veiligheidsnormen, zoals de Thai Stop Covid Plus, Covid Free Setting en SHA.

Bijna 70 procent zei dat alle restaurantmedewerkers volledig moeten worden gevaccineerd en regelmatig ATK-tests moeten ondergaan, terwijl 65,7 procent vindt dat dergelijke regels ook voor klanten moeten gelden.

Ongeveer 41 procent zei dat restaurants een maximumtijd zouden moeten instellen dat elke klant in hun etablissement mag drinken, terwijl 6,2 procent zei dat ze de hoeveelheid alcohol per tafel moeten beperken om verantwoord drinken te promoten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand  
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!