Volgende week, 1 maart, mogen de bierkranen in Thailand rijkelijk vloeien

~DAT IS GEEN KLEIN BIER~
(Dat is een belangrijke zaak)

THAILAND:- De Thaise regering maakte bekend dat volgende week maandag, 1 maart, de bars en pubs in heel Thailand  mogen heropenen, echter met uitzondering van de provincie Samut Sakhon, het epicentrum van Covid-19-infecties.  

Nu het aantal besmettingen met het coronavirus in Thailand beduidend aan het afnemen is, worden er in de meeste provincies weinig tot geen gevallen opnieuw door het Centre for Covid-19 Situation Administratie bekendgemaakt.

Het merendeel van de 77 provincies van Thailand is nu geclassificeerd als ‘groene zones’ waar bars en pubs normaal kunnen werken.

De bars, pubs en andere uitgaansgelegenheden in “oranje zones”, waaronder Bangkok, mogen tot 23.00 uur alcohol schenken.  Restaurants kunnen ook alcohol schenken en dineren tot 23.00 uur.  Live optredens zijn toegestaan, maar de klanten mogen niet dansen.  

De Scholen en andere onderwijscentra en gewoon open.

In de “gele zone” kunnen provincies, bars en uitgaansgelegenheden tot middernacht alcohol schenken, terwijl restaurants ook alcohol kunnen schenken en diners kunnen aanbieden tot middernacht.  Live optredens zijn toegestaan, maar net als “oranje” provincies is dansen daar niet toegestaan.

Sportstadions in zowel de “oranje” als de “gele” zone kunnen openen, maar er is slechts een beperkt aantal toeschouwers toegestaan.  Sportscholen en andere fitnesscentra kunnen normaal geopend worden.

De beperkingen in Samut Sakhon zijn nog steeds streng. Bars en uitgaansgelegenheden zijn gesloten, terwijl restaurants alleen dinerservices kunnen aanbieden tot 21.00 uur en geen alcohol kunnen schenken.  Ook scholen blijven gesloten.

Rode zone: Samut Sakhon

Oranje zones: Bangkok, Samut Prakan, Samut Songkhram, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Pathum Thani, Tak, Ratchaburi

Gele zones: Kanchanaburi, Suphan Buri, Ayutthaya, Saraburi, Nakhon Nayok, Chachoengsao, Phetchaburi, Ranong, Chon Buri, Rayong, Chumphon, Songkhla, Yala, Narathiwat

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Stock photo by Bence Boros for Unsplash 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!