Vloedgolf legt belangrijke strandweg in zuid-Thailand in puin, waardoor 2.500 huishoudens in problemen zijn gekomen

SATUN:- Een sterke vloedgolf, in combinatie met de stijgende zeespiegel, veroorzaakte ernstige schade aan de weg langs het Hua Hin strandweg in de provincie Satun. De vloedgolfschade ontwrichtte de levens van 2.500 huishoudens in tien dorpen, waardoor er transportproblemen ontstonden. Lokale functionarissen zijn snel begonnen met een beoordeling van de schade en hebben gevaarlijke gebieden in kaart gebracht.

Na het noodsignaal van lokale leiders over de krachtige zeegolf die de kust bereikte, arriveerde Khun Jamras Hongsai, het hoofd van de administratieve organisatie van het kantongerecht La-ngu, vergezeld van lokale functionarissen voor rampenpreventie en -bestrijding, onmiddellijk ter plaatse. De golfslag, samen met het zwellende zeewater, had geleid tot ernstige erosie van de cementweg die naar de stranddorpen leidde.

Ongeveer 80 meter van de weg bij Hua Hin Beach, in het district La-ngu van de provincie Satun stortte in. Dit pad, dat wordt gebruikt door lokale vissers en voor het vervoer van zeevruchten, is van levensbelang voor ongeveer 500 huishoudens.

Khun Hongsai onthulde dat er inspanningen worden geleverd om het technische team van de administratieve organisatie van het kantondistrict La-ngu en het rampenpreventie- en mitigatieteam van het kantondistrict de beoordeling in het gebied te laten bespoedigen.

De focus ligt niet alleen op deze plek, maar ook op andere punten langs de kustlijn waar de zee en de golven erosie kunnen hebben veroorzaakt. Dit zou helpen om de situatie snel te beoordelen en recht te zetten. Voorlopig zijn er bordjes geplaatst die de gevaarlijke route aangeven. Inwoners worden aangespoord voorzichtig te zijn als ze er gebruik van maken, en er worden pogingen gedaan om alternatieve routes te vinden voor de 500 getroffen huishoudens, zo meldde KhaoSod.

De overstromingen in het district La-ngu hebben momenteel tien dorpen getroffen, waarbij momenteel 2.500 huishoudens betrokken zijn.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!