Vliegmaatschappij KLM presenteert huisje 102, het Tuschinski theater ter gelegenheid van het 102-jarig bestaan

AMSTERDAM:- KLM is gisteren 102 jaar oud geworden. De luchtvaartmaatschappij, nog altijd de oudste ter wereld die al sinds het begin onder dezelfde naam vliegt, vierde dat traditiegetrouw met de onthulling van een nieuw Delftsblauw huisje. 

Waar de onthulling van huisje 101, vorig jaar in Den Bosch, nog zonder gasten moest plaatsvinden vanwege corona was er donderdag weer gelegenheid voor een bescheiden bijeenkomst in Amsterdam. Daar staat het pand dat model stond voor editie 102.

Dit jaar werd gekozen voor het karakteristieke Tuschinski, de bioscoop die inmiddels honderd jaar oud is. CFO Erik Swelheim trad op als gastheer tijdens het evenement, aangezien CEO Pieter Elbers griepverschijnselen had. De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema nam het eerste exemplaar van huisje 102 in ontvangst.

KLM reikt de met Bols gevulde miniatuurtjes, die replica’s zijn van bijzondere Nederlandse gebouwen, sinds begin jaren ’50 uit aan passagiers die in de World Business Class reizen. Ook werden voor speciale gelegenheden exclusieve, gelimiteerde exemplaren uitgebracht. De KLM-huisjes zijn door de jaren heen gewilde verzamelobjecten geworden.

Sinds 1994 loopt het aantal huisjes synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op of rondom KLM’s verjaardag op 7 oktober een nieuw exemplaar aan de collectie toegevoegd.

Amsterdam ‘leverde’ al meer dan veertig gebouwen waarop huisjes werden gebaseerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in het magazine luchtvaartnieuws gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Klaas Jan van Woerkom
Bron: luchtvaartnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!