Vinder van waardevolle oranje Melo parel gearresteerd IVM drugszaak

~DAT GOOIT ROET IN HET ETEN~
(Dat doet het plan mislukken)

HUA SAI:- De man die vorige week op een strand een oranje Melo-parel vond ter waarde van miljoenen THB, is kort daarna gearresteerd IVM een drugszaak. De 37-jarige Haschai werd beroemd nadat zijn verhaal online viraal ging. Hij heeft hierna zelfs een bod van 5 miljoen THB ontvangen van een zakenman voor zijn parel, maar de familie heeft het aanbod afgewezen. Een Chinese zakenman heeft vervolgens beloofd de familie te bezoeken en een bod te doen van ten minste 10 miljoen THB als de Melo-parel echt is.

De parel heeft een gewicht van 7,6 gram, gelijk aan ongeveer 38 karaat.

Achteraf bleek dat hij misschien niet zoveel geluk had als werd gedacht. De politie ging met een arrestatiebevel in de hand naar Haschai’s huis, deed een huiszoeking en arresteerde Haschai.

De verdachte is betrokken bij een drugszaak. Terwijl de politie het huis doorzocht, vonden ze instrumenten waarmee crystal meth kan worden gebruikt. Politie-kolonel Chokdee Srimuang van het politiebureau van Hua Sai verklaarde dat Haschai’s stappen voorheen al werden gevolgd nadat ze informatie hadden ontvangen die hem in verband bracht met drugshandel.

In het verleden werden 16.000 Yaba-pillen in het huis van de verdachte aangetroffen en in beslag genomen. Er was een vermoeden wie de eigenaar van de drugs was en Forensic Science hielp vervolgens aan te tonen wie met de drugs in verband konden worden gebracht.

Het Melo parel-nieuws ging viraal en onthulde tevens dat Haschai was teruggekeerd naar zijn huis aan het strand. Er werd een huiszoekingsbevel uitgevaardigd en dit leidde tot zijn arrestatie.

Haschai ontkent alle aanklachten en beweert dat hij niets weet van de destijds aangettroffen drugs. Onderzoek heeft echter ook andere betrokkenen aan het licht gebracht.

Haschai wordt ook beschuldigd van gebruik en bezit van crystal meth. Toch beweert de verdachte dat hij niets te maken heeft met crystal meth en de drug nooit heeft gebruikt. Haschai werd desondanks ter plaatse gearresteerd en afgeleverd op het politiebureau in afwachting van vervolging op 7 februari 2020.

Haschai had geluk met de vondst van de Melo-parel die minstens 10 miljoen THB waard is, tot het verleden van de man roet in het eten gooide, en hem nu een gevangenisstraf wacht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai Residents – AmarinTV
Vertaling: De Kleine Beer
Bron: Thai Residents

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!