VIDEOINFORMATIE CLIP | De TAT kondigt regels aan voor heropening Phuket

~MET EEN SCHONE LEI BEGINNEN~
(Opnieuw mogen beginnen, zonder dat misstappen uit het verleden nog zichtbaar zijn)

PHUKET:- Hier zijn ze dan, de do’s en don’ts voor gevaccineerde toeristen die van plan zijn om op 1 juli naar het zuidelijke eiland Phuket te reizen.  De Thai Tourism Authority heeft de regels opgesteld voor het Phuket sandbox-model dat bedoeld is om het eiland weer naar het oude doen te helpen.

Hoewel volledig gevaccineerde toeristen niet langer een quarantaine van 14 dagen hoeven te doorstaan, hebben ze binnen 72 uur na het instappen op hun vlucht naar Phuket een negatieve PCR-test nodig.  

U moet ook een Covid-19-vaccinatiekaart hebben van 14 dagen tot 1 jaar voorafgaand aan uw aankomst.  Verdere vereisten zijn een geldig visum en een inreiscertificaat van de lokale Thaise ambassade.  En laten we de verplichte Covid-19-verzekering van 100.000 dollar niet vergeten.

Reizigers kunnen alleen rechtstreeks naar Phuket vliegen, transfers in Bangkok zijn niet toegestaan.  Dit betekent dat passagiers vluchten moeten boeken die vliegen via tussenstops in het Midden-Oosten of elders in Azië zoals Dubai, Doha, Singapore, Taipei, Istanbul en Hong Kong.  

Natuurlijk kunnen er voor elk van deze locaties aanvullende beperkingen gelden voor internationale aankomsten, zelfs als ze op doorreis zijn.  De KLM ook een aantal rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar Phuket gepland.

Kinderen onder de 12 jaar hebben geen vaccinatiebewijs nodig, maar kinderen tussen 12 en 17 jaar moeten bij aankomst op Phuket Airport een snelle antigeentest ondergaan.  

Dit gebeurt op eigen kosten van de passagiers.  Alle bezoekers moeten de Thailand Plus-app voor het volgen van contacten downloaden.

Toeristen moeten echter wel 7 nachten in Phuket doorbrengen voordat ze ergens anders in het Koninkrijk mogen reizen.  Accommodatie moet worden geboekt in officieel goedgekeurde hotels die zijn gecertificeerd door de Amazing Thailand Safely & Health Administration.  

Aan het einde van hun 7-daags verblijf moeten toeristen een Covid-19 PCR-test ondergaan, met een negatief resultaat, zodat ze de rest van het land kunnen verkennen.  Bezoekers die minder dan 7 dagen in Thailand verblijven, moeten een negatieve Covid-19-test hebben voordat ze aan boord gaan van de vlucht naar hun thuisland.

De TAT zal naar verwachting de komende dagen aanvullende vereisten bevestigen, waaronder een lijst van landen met een gemiddeld tot laag risico waarvan de inwoners kunnen deelnemen aan het Phuket- Sandbox model.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!