VIDEOCLIP | Twintig mensen in een restaurant in Pattaya gearresteerd voor het aan de laars lappen van de Covid19 maatregelen

PATTAYA:- Een restaurant in de buurt van de Bali Hai-pier zou  het nooddecreet hebben overtreden, het was de tweede keer dat de politie dit horeca etablissement binnenviel.

Tijdens een patrouille in het Bali Hai gebied ontdekte de stadspolitie dat een restaurant (Sky Mountain) werd naar verluidt gevonden buiten de wettelijke avondklok gewoon open was en alcohol aan de gasten serveerde, hetgeen in strijd is met de huidige Covid19 wetten en het noodbesluit.  Volgens verklaringen van Pattaya City Law Enforcement werden meer dan 50 gasten in het restaurant aangetroffen.

De afdeling wetshandhaving vertelde tegen de lokale pers dat het restaurant gesommeerd werd om onmiddellijk te sluiten. Een werknemer van het restaurant, wiens naam niet door de stadspolitie werd genoemd, werkte naar verluidt niet aan de sluiting mee.  

De afdeling wetshandhaving belde de stadspolitie,  naarmate er steeds meer politie arriveerde, namen veel klanten de benen, zo stond in het proces-verbaal te lezen. Sommige gasten renden de bosjes in onder het uitkijkpunt van Pattaya en anderen renden naar verluidt de zee in aan de overkant van de straat om aan de lange arm van de politie te ontsnappen.

Desalniettemin slaagde de politie van Pattaya erin om te voorkomen dat niet alle gasten ontsnapten, maar verklaarde wel dat veel van hen erin geslaagd waren om via het nabijgelegen bos of strand in het donker verdwenen waren.

Een video van de overval staat hieronder: 

De politie van Pattaya meldde dat twintig Thaise staatsburgers en buitenlandse klanten, waaronder werknemers van het restaurant, naar het politiebureau van Pattaya zijn gebracht.  De politie nam volgens hun verklaringen ook illegale shisha-pijpen in beslag die op de locatie aanwezig waren.

De gasten werden beschuldigd van het overtreden van de avondklokregels en regels rond Covid-19-maatregelen, zoals sociale afstand, alcoholgebruik in groepen en het niet dragen van mondkapjes, terwijl de restaurantbeheerder werd beschuldigd van het overtreden van het nooddecreet en heg provinciale ziektebestrijding bevel.

Volgens de stadspolitie van Pattaya is dit de tweede keer dat het restaurant de Covid19 gerelateerde regels heeft overtreden en als gevolg daarvan door autoriteiten werd overvallen. 

De politie van Pattaya waarschuwde dat de verkoop van alcohol in restaurants tegen de wet blijft en dat alle bars en uitgaansgelegenheden wettelijk gesloten blijven.  Ze verklaarden dat ze deze wetten en de avondklokgerelateerde regels in het Pattaya-gebied zouden blijven handhaven, waarbij ze zeiden dat ze de regels niet hadden gemaakt, maar dat het wel hun taak was om deze te handhaven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!