VIDEOCLIP | Thailand versoepelt COVID19 beperkingen, maar alleen voor mensen die zijn gevaccineerd

BANGKOK:- Thailand zal vanaf volgende maand de meeste coronavirusbeperkingen voor winkels en restaurants opheffen en bijeenkomsten van maximaal 25 mensen in Bangkok en andere risicogebieden toestaan, zei de COVID-19-taskforce deze vrijdagmiddag.

Het versoepelen van de beperkingen en het aanpassen van maatregelen waren nodig om de economie veilig nieuw leven in te blazen, zo meent de taskforce, aangezien het land de ergste uitbraak van het coronavirus doormaakt en moeite heeft met het opvoeren van vaccinaties, waarbij tot nu toe slechts 1 op de 10 mensen is ingeënt.

Vanaf 1 september mogen winkelcentra, salons, kapperszaken, voetmassages en sportvelden in 29 risicovolle provincies, waaronder Bangkok, hun activiteiten hervatten, terwijl restaurants open mogen voor diners, aldus de taskforce.

De autoriteiten hebben exploitanten van bedrijven gevraagd ervoor te zorgen dat het servicepersoneel volledig is gevaccineerd en regelmatig wordt getest met antigeenkits, en om van klanten te eisen dat ze een bewijs van vaccinatie en negatieve tests tonen.

Thailand meldde vandaag vrijdag 27 augustus, 18.702 nieuwe gevallen en 273 nieuwe sterfgevallen, onder ongeveer 1,14 miljoen gevallen en 10.587 doden in totaal, de overgrote meerderheid sinds april.

De huidige strijd is met de zeer overdraagbare Delta-variant van het virus, die in augustus record aantal dodelijke slachtoffers heeft gezien.

 “We moeten de manier waarop we veilig omgaan met en leven met de ziekte aanpassen… door de strategie aan te passen en vertrouwen op te bouwen, zodat ziektebestrijdingsmaatregelen in lijn zijn met het veilig nieuw leven inblazen van de economie”, vertelde de woordvoerster van de taskforce, Apisamai Srirangsan, tijdens een briefing van deze middag.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Asean Now 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!