Verslechterende luchtvervuiling in en rond Bangkok op komst

BANGKOK:- De inwoners in Bangkok en omgeving worden geadviseerd zich schrap te zetten voor de verslechterende luchtkwaliteit, aangezien de hoeveelheid PM2,5-stof in de atmosfeer van vandaag tot maandag een gezondheidsbedreigend niveau bereikt.

Het hoofd van de gezondheidsafdeling, Dr. Suwanchai Wattanayingcharoenchai, gaf het advies dat ouders speciaal voor hun kinderen moeten zorgen, omdat het vandaag Nationale Kinderdag is in Thailand en, indien nodig, ze hun kinderen niet in openluchtspeeltuinen moeten laten spelen of zouden moeten,  beperk in ieder geval buitenactiviteiten.

De luchtkwaliteit is momenteel in 31 gebieden in Bangkok en de randapparatuur onder de norm, met niveaus van PM2,5-stof variërend van 34-82 micron/kubieke meter.

Vanaf dinsdag zal de luchtkwaliteit echter geleidelijk verbeteren, zo verwacht men.

Vandaag rapporteerde het Geo-informatics and Space Technology Development Agency (GISDA) gegevens van de Suomi NPP-satelliet, dat gisteren 307 brandhaarden in heel Thailand zijn gedetecteerd, 139 meer dan de vorige dag.

Van de brandhaarden zijn er 139 in landbouwgrond, 63 in landhervormingsgebied, 43 in bosreservaten, 34 in gemeenschappen, 11 langs snelwegen en 17 in beschermde bossen.  De provincie LOPBURI heeft de meeste brandhaarden, namelijk 29 stuks.

De meeste brandhaarden lighen verspreid over noordelijke, noordoostelijke en centrale regio’s, wat aangeeft dat boeren bezig zijn met het opruimen van land om zich voor te bereiden op de volgende oogst.

Het GISDA ontdekte ook 418 brandhaarden in Myanmar en 286 plekken in Cambodja, waarbij werd opgemerkt dat de hotspots in de buurlanden een impact zullen hebben op de luchtkwaliteit in de grensprovincies van Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!