Veel restauranteigenaren in Pattaya lijden nog steeds aan financiële problemen en hopen dat Chinese toeristen de oplossing zijn

PATTAYA:- Sommige restauranteigenaren, vooral visrestaurants, in Pattaya hebben nog steeds financiële problemen en ze hopen dat Chinese toeristen massaal naar deze kustplaats komen om hen te helpen het hoofd boven water te houden.

Khun Premwadee Saekoaw, de restauranteigenaresse van ‘King Seafood’ in Walking Street, vertelde tegen “Snelle Jelle” onze stadsreporter het volgende: “Er komen meer buitenlandse toeristen die Thailand en Pattaya bezoeken nadat de Covid19 beperkingen zijn opgeheven. De restaurants in Pattaya Walking Street en in de omgeving van Pattaya zijn echter nog steeds over het algemeen rustig. 

Bij het vergelijken van restaurants vóór Covid19 periode is tot nu toe slechts ongeveer een op de drie restaurants goed hersteld. Veel van de restaurants die nog volledig moeten herstellen, zijn visrestaurants die afhankelijk zijn van Chinese toeristen.”

“Alleen Russische, binnenlandse Thaise en Koreaanse toeristen die buffet- of hotpot-stijl bestellen in restaurants doen het momenteel goed, terwijl de meeste andere buitenlandse toeristen slechts een gerecht per maaltijd bestellen omdat ze voorzichtiger zijn met hun uitgaven”, legt khun Premwadee uit. 

“Het nachttoerisme in Pattaya wordt langzaamaan beter in sommige gebieden, zoals in Soi Bua Khao en op North Pattaya Beach,” voegde khun Premwadee toe.

“Japanse toeristen verdwenen na Covid 19 bijna uit Pattaya en zijn nog steeds niet volledig hersteld, die vóór de pandemie belangrijke klanten waren voor restaurants, met name visgerechten. We hopen dat Chinese toeristen ons kunnen helpen om te overleven uit financiële problemen, aangezien zeevruchten ook populair zijn bij hen,” merkte mevrouw Premwadee op.

China heeft zojuist groepsreizen goedgekeurd om weer te kunnen reizen voor het eerst in drie jaar gisteren, zoals hier te zien is.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!