Vanaf vandaag is de Favipiravir-siroop voor kinderen en ouderen beschikbaar

BANGKOK:- De favipiravir-siroop van het antivirale middel tegen Covid-19 is vanaf vandaag 6 augustus gratis beschikbaar voor besmette kinderen en ouderen in het Chulabhorn-ziekenhuis.  

Het medicijn is ontwikkeld door de Chulabhorn Royal Academy (CRA), de Faculteit Farmaceutische Wetenschappen van de Chulalongkorn University en de Thaise onderzoeksorganisatie Medica Innova.  

De suikervrije, oranjekleurige siroop met frambozensmaak wordt verstrekt aan maximaal 100 Covid-19 patiënten per week en is alleen op recept verkrijgbaar.  

De focus ligt op kinderen, mensen ouder dan 70 jaar en anderen die moeite hebben met het doorslikken van tabletten.  Favipiravir werd voor het eerst gebruikt om griep te behandelen in Japan en wordt nu gebruikt om Covid-19-patiënten te behandelen. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!