Vaccineer de oudere familieleden vóór het Songkran-festival, zo waarschuwt het ministerie van Volksgezondheid.

BANGKOK:- Oudere gezinsleden moeten vóór de lange Songkran-vakantie van 13 tot 17 april tegen Covid-19 worden ingeënt, zo waarschuwde het ministerie van Volksgezondheid onlangs.

De vaccinatie zal hen beschermen in een tijd waarin veel mensen terugreizen naar hun geboorteplaats om familieleden te bezoeken, zo legde het ministerie uit.

Volgens het Department of Disease Control (DDC) vallen er onder de ouder bevolking van Thailand als gevolg van het Covid19 virus de meeste dodelijke slachtoffers in het land.

“Statistieken tonen aan dat mensen ouder dan 70 jaar ongeveer 3 procent kans hebben om te overlijden na het oplopen van Covid-19, terwijl 60-69 en 50-59-jarigen respectievelijk 0,6 en 0,2 procent sterftecijfer hebben”, DDC-adjunct-directeur  zei generaal Dr. Sophon Iamsirithavorn.

“Studies toonde ook aan dat het geven van een booster-injectie of derde prik aan senioren de kans op overlijden na infectie tot 41 keer helpt verminderen in vergelijking met niet-gevaccineerde senioren,” voegde hij eraan toe.

“Aangezien het vaccin ongeveer een maand na toediening nodig is om de immuniteit van het lichaam volledig te stimuleren, is dit de beste tijd om uw ouderen een booster-injectie te geven voordat familieleden hen komen bezoeken tijdens Songkran, wanneer de verspreiding van het virus waarschijnlijk zal toenemen omdat  mensen reizen.”

Het DDC waarschuwde dat dagelijkse infecties rond Songkran de 50.000 per dag kunnen bereiken vanwege de zeer overdraagbare Omicron-variant.

“We kunnen echter samenwerken om dit aantal in mei en juni terug te dringen door de sociale afstand en andere ziektebestrijdingsmaatregelen te vergroten”, aldus Sophon.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn ongeveer 2,17 miljoen senioren ouder dan 60 jaar nog steeds volledig niet gevaccineerd.

 Het heeft alle provinciale volksgezondheidsbureaus bevolen onderzoeken uit te voeren en ambtenaren te sturen om ouderen thuis te vaccineren als ze niet in staat zijn om naar ziekenhuizen of vaccinatie-eenheden te reizen.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!