Uw nieuwsbeer kan het weten, de Thaise Khao Niao Mamuang is het lekkerste dessert van Thailand

PATTAYA:- De alom bekende dessert Khao Niao Mamuang uit Thailand, of gezoete kleefrijst en mango, heeft de vierde positie bereikt in de lijst ‘10 best beoordeelde desserts ter wereld’, zoals door TasteAtlas.com gepubliceerd.

Het Thaise gerecht kreeg een score van 4,4, met Tembleque uit Puerto Rico op de derde plaats, het Turkse Fırın sütlaç op de tweede plaats en het Iraanse Sholeh zard op de eerste plaats – alle drie behaalden ze een score van 4,5.

TasteAtlas beschrijft Khao Niao Mamuang als: “Het gerecht wordt bereid met kleefrijst die eerst wordt gestoomd en vervolgens wordt overgoten met gezoete kokosmelk. Als laatste wordt de rijst geserveerd met plakjes verse mango. Dit eenvoudige dessert is ongelooflijk populair en is bij vrijwel elke eetgelegenheid in Thailand te vinden.”

De website, die recepten en voedselrecensies van critici over de hele wereld bevat, zei dat de lijst is samengesteld uit 2.126 geverifieerde beoordelingen van gebruikers.

TasteAtlas zei dat de ranglijst niet moet worden gezien als de uiteindelijke mondiale conclusie over voedsel. Hun doel is om uitstekende lokale gerechten te promoten, trots te wekken op traditionele gerechten en nieuwsgierigheid te wekken naar gerechten die lezers nog moeten proberen.

Vorige maand riep TasteAtlas de Thaise Phat Kraphao, soms gespeld als Pad Grapao, uit tot de “Beste roerbakgerechten ter wereld 2023” met een hoge score van 4,8, vóór de Zuid-Koreaanse Dak Galbi en de Ethiopische Tibs.

Hoewel deze vermeldingen door geen enkele internationale culinaire instantie officieel zijn gecertificeerd, is het nog steeds een goed teken om te zien dat Thaise gerechten hoge posities verdienen, een prestatie die een aanvulling vormt op het beleid van de regering om zachte macht te bevorderen als economische motor in deze moeilijke tijden.

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!