UPDATE | Tweede verdachte van Zuid-Koreaanse vaten-moord in Cambodja gearresteerd

PHNOM PENH:- De politie van deze Cambodjaanse hoofdstad heeft de verdachte opgespoord die verband houdt met het lichaam gevonden in het Chonburi-reservoir. Een Zuid-Koreaanse man genaamd Lee Youngjin werd gisteravond wegens de moord op een landgenoot in Thailand gearresteerd, zo liet een hoge Cambodjaanse politieagent vandaag weten.

De zaak kwam aan het licht nadat Thaise politieagenten die de verdwijning van de 34-jarige Roh Eui Jong onderzochten, naar een lichaam werden geleid dat in een plastic vat van 200 liter was gestopt, verzwaard met beton en ondergedompeld in een reservoir nabij Pattaya.

De vingers van het slachtoffer werden afgehakt, wat volgens de Thaise politie een poging was om een identificatie onmogelijk te maken.

Mr. Roh Eui Jong werd op 3 mei als vermist opgegeven nadat zijn moeder in Zuid-Korea een telefoontje kreeg waarin een losgeld van 3 miljoen baht werd geëist voor zijn vrijlating. De beller zei dat het geld bestemd was voor een mislukte drugsdeal.

De Cambodjaanse autoriteiten hebben intussen gezegd dat Lee Youngjin naar Zuid-Korea zal worden gestuurd om door de politie van Gyeongnam te worden ondervraagd.

Onderzoekers denken dat de laatste verdachte, Kim Hyeonggwon, nog steeds op vrije voeten door Thailand reist.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: koreajoongangdaily.joins.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!