UPDATE: Thaise politie doorzoekt huis van 14-jarige Siam Paragon moordenaar in Bangkok

BANGKOK:- De Thaise politie doorzocht de woning van de 14-jarige schutter die betrokken was bij het massale schietincident in de Siam Paragon Mall in Bangkok op 3 oktober en vond een grote voorraad kogels en een airsoftgeweer.

De residentie is een herenhuis met 2.5 verdiepingen in het subdistrict Bang Khae Nuea van het district Bang Khae, Bangkok. 

De voorwerpen, die door de politie als bewijsmateriaal in beslag zijn genomen, zijn onder meer:
* 7 gebruikte granaathulzen van .22 kaliber kogels.
* 3 kogels van 5.56 kaliber
* 1 kogel van .45-kaliber
* 5 gebruikte granaathulzen met jachtgeweerkogels
* 2 gebruikte granaathulzen van .357 kaliber kogels
* 1 gebruikte granaathuls van een kogel van 9 mm kaliber
* 49 live kogels van 9 mm kaliber
* 1 zilveren BB Gun airsoft pistool.
* 1 zwart airsoft pistoolmagazijn?
* 1 vel schietpapier (airsoft-schietdoel).

Als onderdeel van het lopende onderzoek heeft de politie ontdekt dat de familie van de verdachte doorgaans in een condominium in het Sathorn-gebied woont en de verdachte slechts één keer per maand het ouderlijk huis bezoekt.

De 14-jarige schutter, wiens naam vanwege zijn leeftijd nog steeds geheim wordt gehouden, is geïdentificeerd als een student die is ingeschreven aan The Essence School, een particuliere instelling in Bangkok. 

Na het incident bracht de school een verklaring uit waarin ze hun medeleven betuigden aan de families die door de tragedie waren getroffen, zowel wat betreft degenen die hun leven verloren als degenen die gewond raakten. Bovendien heeft de school het publiek verzocht de privacy van de familie van de schutter te respecteren.

Ondertussen bracht een eerste onderzoek naar de jonge schutter aan het licht dat hij aan schizofrenie leek te lijden en geen medicijnen gebruikte, zei politiechef generaal Torsak Sukvimol. 

Vandaag zal er een grondig mentaal onderzoek worden uitgevoerd en zoals het er nu uitziet, lijkt het erop dat de verdachte voor verdere behandeling naar een psychiatrisch ziekenhuis zal worden gestuurd voordat de verhoren kunnen worden voortgezet.

In eerste instantie wordt begrepen dat de schutter vijf aanklachten te wachten staat, zoals bekendgemaakt door generaal-majoor Nakarin Sukontawit, de commandant van de Metropolitan Police Division 6.

Deze aanklachten omvatten onder meer moord met voorbedachten rade, poging tot moord, onrechtmatig bezit van een vuurwapen, het zonder toestemming dragen van een vuurwapen op een openbare plaats en het in het openbaar afschieten van een vuurwapen zonder toestemming. Er zijn nog aanvullende aanklachten in verband met de vuurwapens en munitie die in zijn woning zijn ontdekt, in behandeling.

De schutter werd voor gerechtelijke procedures overgebracht van het politiebureau van Pathum Wan naar de Centrale Jeugd- en Familierechtbank. Gezien zijn gerapporteerde mentale toestand is de schutter zowel gisteravond als vanochtend niet in staat geweest een samenhangende verklaring af te leggen, zei generaal-majoor Nakarin.

Op de Thaise sociale media zijn zorgen geuit dat de verdachte mogelijk niet zal worden vervolgd, omdat hij minderjarig is en naar verluidt psychische problemen heeft.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!