UPDATE: Thaise justitie werkt met slachtoffers en politie aan vermeende zwendel waarbij de voormalige assistent-bankdirecteur van Pattaya betrokken is

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- Een  officier van justitie in Pattaya werkt naar verluidt aan een belangrijke zaak waarbij een voormalige assistent-manager bij een plaatselijke bankfiliaal betrokken is, waarbij voornamelijk buitenlandse slachtoffers, samen met hun Thaise vrouwen, naar verluidt miljoenen baht hebben verloren.

Meerdere buitenlanders en hun vrouwen in Pattaya hebben aangiftes bij de politie van Pattaya gedaan en beschuldigden een assistent-manager van een bankfiliaal in Pattaya ervan dat zij aanzienlijke bedragen hebben verloren als gevolg van vermeende fraude en oplichting.

Gisteren hebben meerdere slachtoffers een ontmoeting gehad met de openbare aanklager, khun Sakda Klairomsai, samen met de hoofdcommissaris van politie Pattaya kolonel Pisit Poonsarp, die naar verluidt de slachtoffers heeft beloofd hen zoveel mogelijk te helpen.

Khun Sakda vertelde de lokale pers: “De bankdirectie had al een rechtszaak aangespannen en klacht ingediend om de verdachte, de heer Chaiyasit, te arresteren wegens vermeende diefstal.”

‘Hij is beschuldigd van het stelen van bankboeken en belangrijke documenten.  Hij zit nu een aantal weken in de gevangenis en is onlangs de borgtocht geweigerd omdat hij wordt beschouwd als een vluchtrisico.  Hij blijft voorlopig vastzitten, zo is gezegd “

 “In totaal zijn ongeveer 30 verschillende zaken met meerdere slachtoffers waarin deze criminaliteiten binnenkort zullen worden vervolgd.  Er zijn verschillende soorten oplichting en fraude die de verdachte naar verluidt heeft gebruikt, daarom moeten we deze zaken onafhankelijk indienen. “

 “We hebben al contact opgenomen met de bank over hoe ze slachtoffers die hun geld echt nodig hebben direct kunnen vergoeden, vooral voor die slachtoffers die bedlegerig en ziek zijn.  De bank heeft verklaard dat ze het probleem blijven onderzoeken. “

 “We zullen er bij onderzoekers op aandringen hier snel en zorgvuldig aan te werken, aangezien sommige slachtoffers naar verluidt hun spaargeld voor hun hele leven hebben verloren.”, zo sloot Khun Sakda af.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand merkt op dat vanwege het lopende politieonderzoek en juridische stappen de naam en exacte locatie van de bank niet genoemd konden worden voor dit rapport, hoewel de naam van de verdachte wel is vrijgegeven door de politie van Pattaya.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaNews 
Vertaling: Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: The PattayaNews 

Eén gedachte over “UPDATE: Thaise justitie werkt met slachtoffers en politie aan vermeende zwendel waarbij de voormalige assistent-bankdirecteur van Pattaya betrokken is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!