UPDATE | Politie Pattaya zegt dat bericht over 20.000 euro uitbetaling van een online éénarmige bandiet in Pattaya nep is, maar start wel een onderzoek

PATTAYA:- De politie van  Pattaya heeft een update gegeven over een virale post op sociale media op een populaire Facebook-groep. In het oorspronkelijke bericht, waarin werd  beweerd dat een buitenlandse man een geldprijs won door op gokautomaten te spelen in Pattaya, iets wat illegaal in Thailand is.

Hier de bevindingen van de politie Pattaya:
Met betrekking tot het bericht op de sociale media in kwestie, waarin werd melding gemaakt van een buitenlander die Thailand bezocht, gokautomaten speelde en 20,000 baht won op een locatie in de buurt van Pattaya, zijn hier de laatste bevindingen:

1. **Onderzoeksdetails:**
– Op 4 juli 2024, om 12 uur, werkten Royal Thai Army 00, 4nd Battalion en Royal Thai Army 2 samen met het politiebureau van  Pattaya City.
– Ze voerden een inspectie uit van  Pattaya Soi 6 in het subdistrict Nong Prue, district Banglamung, provincie Chonburi.
– Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor illegale speelautomaten in de omgeving en er zijn geen kamers gevonden die overeenkomen met de foto in het online bericht.

2. **Biometrische systeemmatch:**
– Autoriteiten hebben een foto gemaakt van de buitenlandse man die een bericht plaatste over het spelen op een gokautomaat.
– De man op de foto is een 57-jarige man met de Israëlische nationaliteit.
– Zijn laatste vertrek uit Thailand was op 21 september 2019, met een toeristenvisum voor dertig dagen.
– Er is geen verslag van zijn terugkeer naar Thailand en Immigratie denkt dat hij al bijna vijf jaar niet meer in Thailand is geweest.

3. **In afwachting van onderzoek:**
– De exacte locatie en datum van de foto blijven onduidelijk.
– Er zal nader onderzoek worden gedaan om aanvullende informatie te verzamelen.

Op dit moment denkt de politie dat de foto niet daadwerkelijk in Thailand is genomen en mogelijk door een andere persoon is geplaatst dan de persoon die op de foto te zien is als een ‘grap’. De politie vindt de situatie echter niet grappig en blijft de situatie onderzoeken, onder meer naar de gebruiker van sociale media die de informatie oorspronkelijk online heeft geplaatst, mogelijk onder een ‘nep’-account.

De politie heeft het publiek eraan herinnerd dat het plaatsen van valse informatie op sociale media kan worden beschouwd als een overtreding van de strenge Thaise wetgeving op het gebied van computer- en cybercriminaliteit, die vele jaren gevangenisstraf en hoge boetes kan opleveren.

Het zou ook de net zo strikte wetten inzake laster en smaad in Thailand kunnen schenden, die ook de kans op aanzienlijke gevangenisstraffen en boetes met zich meebrengen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!