UPDATE | De begrafenisceremonie van de 17-jarige khun Duangphet trok zijn ziel uit het Verenigd Koninkrijk naar Chiang Rai

CHIANG RAI:- De begrafenis van een van de 12 jongens die in 2018 uit een overstroomde grot in Chiang Rai werd gered, vond gisteravond plaats in Wat Phra That Doi Wao in de wijk Mae Sai in Chiang Rai.

De 17-jarige khun Duangphet Promthep alias “Dom” was een van de leden van voetbalclub “De Wilde Zwijntjes” die samen met hun coach in 2018 in de Tham Luang-grot vast kwamen te zitten. De jongen stierf afgelopen dinsdag in Engeland.

Hij won in augustus vorig jaar een studiebeurs om te studeren aan Brooke House College, een voetbalacademie ongeveer 150 kilometer ten noorden van Londen, en vloog vervolgens in september naar Engeland.

De ouders en familieleden van khun Duangphet, evenals andere leden van het Wild Boar-voetbalteam, woonden de begrafenisceremonie bij.

Monniken onder leiding van abt Phra Kru Prayut Chetiyanukarn voerden de begrafenisrituelen uit met Duangphet’s foto, kleding en schoenen in plaats van zijn lichaam, dat in Engeland blijft.

De begrafenis werd gehouden om verdienste te maken voor Duangphet en zijn ziel terug te leiden naar zijn geboorteplaats, zei de abt van de tempel.

 “Ik geloof dat de ziel van Duangphet is teruggekeerd naar zijn geboorteplaats om zijn ouders en vrienden te ontmoeten die bijeenkwamen om verdienste voor hem te maken”, zei hij.

Hij sprak ook de hoop uit dat Duangphet in een toekomstig leven weer de zoon van zijn ouders wordt, eraan toevoegend dat degenen die de begrafenis bijwoonden hun best hadden gedaan om zijn ziel naar huis te brengen.

 De Koninklijke Ambassade in Londen zei dat Duangphet zondag naar de intensive care van een ziekenhuis werd gebracht nadat hij in zijn slaapzaal het bewustzijn verloor.

 “Dinsdagochtend bleef Duangphet in kritieke toestand voordat hij om 13.43 uur [lokale tijd] stierf”, aldus een woordvoerder va. de ambassade, eraan toevoegend dat het ziekenhuis de familieleden van Duangphet had ingelicht.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!