Uitslag van de verkiezingen in de kustplaats Pattaya opgeschort na verwarring over stembiljetten

PATTAYA:- De resultaten van de burgemeesters- en gemeenteraadsverkiezingen in Pattaya op zondag zijn opgeschort nadat de stembiljetten van twee stembureaus waren verdwenen.

Ondertussen hadden twee andere stembureaus een overschot aan stembiljetten, wat wijst op een misverstand over de verdeling van de stembiljetten naar de vier betrokken stembureaus.

“Dit betekent dat de stad niet in staat is om het totale aantal stemmen bij de burgemeesters- en gemeenteraadsverkiezingen van Pattaya, één, twee, drie bekend te maken”, aldus de secretaris van Pattaya, Pramote Thapthim.

Khun Pramote legde uit dat stembureaus nr. 2 in kiesdistrict 1 en nr. 20 in kiesdistrict 4 elk een ontbrekende set stembiljetten voor de burgemeestersverkiezingen meldden.  Ondertussen kregen stembureaus nr. 29 in kiesdistrict 2 en nr. 5 in kiesdistrict 3 elk een extra set stembiljetten voor de gemeenteraadsverkiezingen.

 “We hebben de kwestie gemeld aan de verkiezingscommissie, die een uitspraak zal doen en herverkiezingen zal aankondigen in de problematische stembureaus”, zei Pramote.  “De stad zal daarom de officiële eindstand van de zondagsverkiezingen nog niet bekendmaken.”

De onofficiële telling toonde aan dat Poramet Ngampichet van de “We Love Pattaya”-groep het burgemeesterschap van Pattaya won met 14.161 stemmen, gevolgd door Pattaya Ruamjai’s Sinchai Wattanasatsathorn (12.336 stemmen) en Kittisak Ninwattanatochai van de Progressive Movement (8.713 stemmen).

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!